Formaţia U2 a adus un omagiu israelienilor ucişi în atacurile Hamas din 7 octombrie, la un concert susţinut duminică, în Las Vegas. "În lumina a ceea ce s-a întâmplat în Israel şi în Gaza, un cântec despre non-violenţă pare oarecum ridicol, chiar rizibil", a declarat pe scenă Bono, solistul trupei rock.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dar inimile noastre şi furia noastră, ştiţi încotro sunt îndreptate. Deci, cântaţi cu noi şi cu copiii frumoşi ai acestui festival de muzică", a spus el, referindu-se la tinerii participanţi la festival ucişi de Hamas în timp ce participau la o petrecere rave în apropiere de graniţa cu Fâşia Gaza.

Cântăreţul irlandez a cântat apoi piesa "Pride (In the name of love)", de pe albumul său "The Unforgettable Fire" din 1984. Versurile cântecului, care se referă iniţial la asasinarea lui Martin Luther King Jr - la 4 aprilie 1969 în Memphis - au fost schimbate ca un omagiu adus victimelor. "În dimineaţa zilei de 7 octombrie, soarele răsare. Pe cerul de deasupra deşertului, Steaua lui David. Ţi-au luat viaţa, dar nu au putut să-ţi ia mândria", a cântat Bono.

Numeroase videoclipuri care circulă pe reţelele de socializare arată cum Hamas atacă mii de participanţi la festival în primele ore ale zilei de sâmbătă, 7 octombrie.

Potrivit armatei israeliene, 260 de persoane au fost ucise. Locul de desfăşurare a petrecerii rave, situat într-un deşert din apropierea frontierei dintre Gaza şi Israel, a fost unul dintre primele locuri vizate de gruparea armată. În cursul zilei, mii de rachete au fost lansate din Gaza spre Israel. De asemenea, sute de soldaţi Hamas au invadat ţara în perioada următoare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.