Trupele Bon Jovi, The Cars, Dire Straits, The Moody Blues şi cântăreţele Nina Simone şi Sister Rosetta Tharpe au fost incluse, sâmbătă, în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei gale care a avut loc în Cleveland, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitaristul Richie Sambora s-a reunit cu Jon Bon Jovi pe scenă, în timp ce trupa înfiinţată în 1983 în New Jersey a interpretat hituri precum „Shot Through The Heart”, „It’s My Life” şi „Livin’ on a Prayer”. 

Howard Stern, care a prezentat trupa Bon Jovi, a făcut referire la perioada prea lungă care a fost necesară pentru ca grupul, care a vândut peste 130 de milioane de albume, să fie inclus în Rock and Roll Hall of Fame. „Era şi timpul”, a spus el.

Clăparul trupei Cars, Greg Hawkes, a făcut o glumă în acelaşi spirit, referindu-se la grupul din care face parte, înfiinţat ăn anii 19770, în Boston.  

„Ştiu că unii dintre voi aţi votat pentru noi în fiecare zi. Nu doar anul acesta, dar şi în cei doi ani anteriori în care nu am fost incluşi”, a glumit el, adresându-se publicului prezent la eveniment.

Artiştii sunt eligibili pentru includerea în Rock & Roll Hall of Fame după 25 de ani de la lansarea primei înregistrări. Pentru a fi incluşi, artiştii sunt votaţi de fani şi de 900 de experţi din industria muzicală. 

Gala a inclus şi omagii aduse pe scenă unor muzicieni care au murit în anul 2017. Trupa The Killers a inerpretat două melodii ale lui Tom Petty, „American Girl” şi „Free Falling”, iar Ann Wilson din trupa Heart şi Jerry Cantrell de la Alice in Chains i-au adus un omagiu lui Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, interpretând hitul din 1994 al artistului, „Black Hole Sun”.

Sister Rosetta Tharpe şi Nina Simone au fost incluse postum în Rock and Roll Hall of Fame. Tharpe, care a murit în 1973, a fost aleasă pentru „Early Influence”. Ea ar fi influenţat artişti precum Johnny Cash şi Chuck Berry.

Ceremonia Rock and Roll hall of fame va fi difuzată pe 5 mai de HBO.

Trupa Bon Jovi a fost înfiinţată în 1983 de solistul Jon Bon Jovi, clăparul David Bryan şi toboşarul Tico Torres. Lor li s-a alăturat chitaristul Richie Sambora, până în 2013. Din formula originală a mai făcut parte basistul Alec John Such, care a fost dat afară din trupă în 1994. Formaţia americană a lansat 13 albume de studio, care au fost vândute în peste 130 de milioane de copii pe plan mondial, şi a fost recompensată cu numeroase premii şi distincţii muzicale, inclusiv un premiu Grammy şi două American Music Awards. Cel mai recent disc al trupei - „This House Is Not for Sale” - a fost lansat în noiembrie 2016.

Înfiinţată în Boston, în 1976, de chitaristul, solistul şi compozitorul Ric Ocasek şi basistul Benjamin Orr, trupa The Cars este unul dintre pionierii stilului New Wave. Formaţia a lansat şapte albume de studio, însă la finalul anilor 80 s-a destrămat. După decesul lui Orr, în 2000, unsprezece ani mai târziu, trupa a lansat un album de reunire, „Move Like This”.

Trupa britanică Dire Straits, fondată de Mark Knopfler, s-a lansat în 1978. Formaţia s-a destrămat după ce a lansat în decurs de 15 ani şase albume de studio, între care se numără „Brothers in Arms” şi „On Every Street”. Grupul a câştigat 4 premii Grammy şi 3 Brit Awards, de-a lungul carierei, iar videoclipul piesei „Money For Nothing” (1986) a marcat lansarea MTV.

The Moody Blues a fost fondată în 1964, în Birmingham. După ce s-a lansat ca o trupă rhythm and blues, în 1967, după apariţia celui de-al doilea album, „Days of Future Passed”, trupa a adoptat un stil rock combinat cu muzică simfonică, fiind recunoscută drept pionier al stilului progressive rock. Cunoscută pentru piese ca „Go Now", „Nights in White Satin", „Tuesday Afternoon" şi „Question", grupul a lansat 16 albume de studio, care au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Nina Simone (21 februarie 1933 - 21 aprilie 2003), pe numele său real Eunice Kathleen Waymon, a fost o interpretă americană de jazz, implicată în mişcarea pentru drepturi civile din anii '60. Muzica sa a cunoscut influenţe blues, folk, rhythm & blues, gospel şi pop, iar printre cele mai cunoscute piese interpretate de aceasta se numără „My Baby Just Cares for Me" (1958), „Don't Let Me Be Misunderstood" (1964), „I Put a Spell on You” şi „Feeling Good" (1965), „Lilac Wine" şi „Wild Is the Wind" (1966). Ultimul album lansat de artista americană, distinsă cu un Grammy Hall of Fame Award în 2000, este „A Single Woman”, apărut în 1993.

Sister Rosetta Tharpe este o figură emblematică a rock and roll-ului mondial. Sursă de inspiraţie a unora ca Elvis Presley, Little Richard, Johnny Cash şi Jerry Lee Lewis, ea a devenit celebră în 1938, cu piesa „Rock Me”. În 1947, Sister Rosetta Tharpe a fost cea care l-a lansat pe Little Richard, care avea vârsta de 14 ani. „Ea este mama fondatoare care le-a dat ideea taţilor fondatori ai rockului”, apreciază membrii Rock and Roll Hall of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.