Filmul „Black Panther: Wakanda Forever”, regizat de Ryan Coogler, a înregistrat a doua cea mai bună lansare a anului la box office-ul nord-american, cu încasări de 180 de milioane de dolari, iar la nivel global a generat venituri de 330 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai bună lansare a anului rămâne pentru „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” care a generat venituri de 187 de milioane de dolari. 

Cu toate acestea, deschiderea de 180 de milioane de dolari a „Wakanda Forever” este una uriaşă, fiind cea mai mare înregistrată vreodată pentru luna noiembrie (depăşind cele 158 de milioane de dolari ale „The Hunger Games: Catching Fire”), a doua cea mai mare a anului şi a 13-a din toate timpurile. 

Succesul său are totuşi un context trist. Asta pentru că realizatorii din spatele sequelului s-au confruntat cu o tragedie chiar înainte ca producţia să înceapă. Actorul Chadwick Boseman, cel care a jucat în „Black Panther” din 2018, a murit în 2020 de cancer la vârsta de 43 de ani. Prin urmare, Ryan Coogler, regizor şi co-scenarist al filmului, a transformat „Black Panther: Wakanda Forever” într-un omagiu adus regretatului actor. În film, regatul Wakanda se confruntă cu moartea regelui T’Challa. Din distribuţie: Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Angela Bassett. 

„Black Adam”, care are cele mai mari încasări din sezonul de după vară, a coborât pe locul doi cu doar 8,6 milioane de dolari încasări, totalul la nivel naţional fiind de 152 de miliaone de dolari. 

„Ticket to Paradise” de la Universal, o comedie romantică cu Julia Roberts şi George Clooney, a câştigat 6,1 milioane de dolari pe locul trei. Venoturile totale la nivel naţional sunt de 56,5 milioane de dolari.

„Lyle, Lyle Crocodile” de la Sony a ajuns pe locul patru cu 3,2 milioane de dolari. A încasat 40,8 milioane de dolari după weekendul de lansare. 

Filmul horror de succes al Paramount, „Smile”, a completat primele cinci locuri cu încasări de 2,3 ​​milioane de dolari. Filmul, care a costat 17 milioane de dolari, a câştigat 102,8 milioane de dolari la nivel intern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.