Şaisprezece bizoni au fost reintroduşi cu succes în cel mai vechi parc naţional al Canadei, săptămâna trecută, la peste 100 de ani după ce au fost vânaţi până aproape de pragul extincţiei, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 16 bizoni au fost transportaţi săptămâna trecută în Banff National Park, un parc naţional amenajat în provincia canadiană Alberta.

Luni, autorităţile canadiene au anunţat că transferul turmei de bizoni a descurs fără probleme şi că animalele se adaptează foarte bine în noul habitat.

Obiectivul este acela de a restaura rolul acestor bovine sălbatice, venerate de amerindieni, în ecosistemul parcului.

Bizonii vor fi ţinuţi sub observare într-o zonă închisă din centrul parcului, la poalele Munţilor Stâncoşi Canadieni, până în vara anului 2018, au precizat reprezentanţii Parks Canada.

Aceste animale au reprezentat în trecut erbivorele dominante din America de Nord, fiind importante inclusiv din punct de vedere spiritual pentru triburile amerindiene, care le apreciau pentru carnea şi blănurile lor.

Noua turmă va fi transferată în vara anului viitor într-o zonă mai largă a parcului canadian, unde bizonii vor avea libertatea de a interacţiona cu alte animale native şi de a-şi căuta singuri sursele de hrană, precizează publicaţia The Calgary Herald.

În trecut, peste 30 de milioane de bizoni trăiau pe câmpiile din America de Nord, însă aceste animale au fost vânate până aproape de pragul extincţiei. Doar câteva sute de exemplare mai supravieţuiau la începutul secolului al XX-lea şi au fost transferate în câteva zone protejate, aflate sub control guvernamental.

Banff National Park este cel mai vechi parc naţional al Canadei, fondat în 1885, în Munţii Stâncoşii Canadieni. Parcul, localizat la o distanţă de 120 km faţă de oraşul Calgary, în provincia Alberta, are o suprafaţă de 6.641 kilometri pătraţi, cu teren montan, numeroşi gheţari şi platouri de ghiaţă, păduri dese de conifere şi zone alpine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.