Stilul vestimentar adoptat de cântăreţul american Prince, care purta întotdeauna pe scenă pantofi cu toc, pantaloni strălucitori, cu accesorii dintre cele mai uimitoare sau în exces, costume elegante sau extravagante, coafuri afro sau clasice, a fost unic, iar apariţiile scenice ale starului au fost mereu inegalabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la primele apariţii în public în anii 1970, Prince a fermecat publicul cu mişcările sale dinamice pe scenă, cu stilul său vestimentar şi felul de a privi. Întotdeauna iconoclastic, niciodată plictisitor, artistul a purtat mereu haine colorate, adesea îndrăzneţe, afirmă jurnaliştii de la Billboard.com, care au publicat un amplu articol dedicat stilului vestimentar afişat de starul american de-a lungul anilor. 

În 1979, cântăreţul a pozat cu bustul gol şi o coafură voluminoasă, pe coperta albumului ”Prince”, privindu-şi publicul fix în ochi, având curaj să fie natural. 

În martie 1981, fără să fie timid, în epoca ”Dirty Mind”, Prince a cântat îmbrăcat într-o jachetă fără mâneci, o bandană la gât, cu coapsele dezvelite şi lenjerie neagră, la Flipper's Roller Disco Boogie Lounge, în Los Angeles. 

O altă vestimentaţie rock, surprinzătoare, a fost aceea purtată în 1985 - un costum din două piese, cu desene răsucite în multe nuanţe, în perioada în care albumul ”Around the World in a Day” a ajuns pe rafturile magazinelor de muzică.

Tot în 1985, Prince a purtat pe scenă o jachetă pastel împânzită de perle, cu guler foarte înalt, o cămaşă albă şi o mulţime de pene roz, cu părul cârlionţat în stilul pe care l-a adoptat pentru celebra apariţie din filmul ”Purple Rain”.

Pe 19 februarie 1985, Prince a purtat într-un concert susţinut în California, un costum din dantelă albă din două piese. De asemenea, asimetriile au fost una dintre caracteristicile modei sale. O cămaşă neagră cu mâneci tăiate în formă de semicilindru pe mâneca dreaptă, mâna stângă rămânând dezgolită complet, a fost costumaţia purtată de artist tot în California, la Fabulous Forum. Pantalonii negri cu talie înaltă au fost accesorizaţi cu o curea strălucitoare, cu cea mai mare parte a torsului rămânând dezgolită. 

Cu părul tăiat scurt, în 1986, Prince şi-a primit publicul într-o cămaşă fără mâneci, mulată pe corp şi pantaloni cu butoni, în acelaşi an single-ul ”Kiss” de pe albumul ”Parade” ajungea pe primul loc în topul american.

Puţin mai rezervat decât de obicei, Prince a purtat, degajat, un costum deschis şi cravată pe stadionul Wembley din Londra, pe 14 august 1986. 

Prince a ştiut întotdeauna să îşi ”condimenteze” stilul vestimentar. În locul unei cămăşi negre simple şi pantaloni albi, Prince a ales buline pentru show-ul său din Philadelphia, pe 18 octombrie 1988, la puţin timp după ce a lansat albumul ”Lovesexy”. 

Îmbrăcat în pantaloni albi cu talie foarte înaltă, fără cămaşă şi cu o vestă care abia se zărea, Prince a lăsat vântul să-i fluture părul, într-o apariţie scenică din 1990. 

La Londra, pe 16 iunie 1992, anul în care Prince şi-a schimbat numele într-un simbol, uşor-bărbos s-a îmbrăcat în auriu cu înflorituri purpurii. 

Altădată, în 1993, a purtat o caschetă de poliţist şi, cu faţa acoperită de lanţuri, a cântat cu un microfon în formă de pistol, la New York. 

În piele albastră, cu codiţe, Prince a urcat în septembrie 1999, pe scena de la MTV Video Music Awards la Metropolitan Opera House în New York.

În faţa presei, în timpul unei conferinţe la New York din mai 2000, Prince a apărut îmbrăcat într-un pulover pufos alb, având ochelari cu lentile galbene. Atunci, a anunţat detalii legate de ”Prince: A Celebration”, un festival de şapte zile, organizat în reşedinţa sa Paisley Park din apropiere de Minneapolis, în luna iunie a acelui an.

Spilcuit, într-un costum cu dungi-pin şi cămaşă şi pălărie roşii, Prince a cântat la cea de-a 19 ediţie a Rock & Roll Hall of Fame, ceremonie care a avut loc la Waldorf Astoria Hotel în martie 2004.

În 2007, a preferat o ţinută mai rezervată, alegând doar articole de vestimentaţie negre - pantofi, pantaloni, helancă, jachetă şi pălărie - la ediţia din acel an a partidei de baschet All-Star Game, organizată în oraşul Las Vegas. 

A purtat tot o ţinută neagră şi în 2013, la gala premiilor Grammy din acel an.

Stilul lui a îmbinat eleganţa cu extravaganţa, modernul cu clasicul, simplitatea cu excesul, dar de fiecare dată surprinzând, nefiind niciodată ridicol sau neadaptat, afirmă jurnaliştii de la Billboard.com.

Cântăreţul american a murit la vârsta de 57 de ani, la reşedinţa sa din Paisley Park, un orăşel din statul Minneapolis. Trupul neînsufleţit al artistului american a fost descoperit joi dimineaţă. 

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.