Filmul „Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths”, de Alejandro G. Iñárritu, regizor care a câştigat cinci premii Oscar, este disponibil de vineri pe Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bardo” este povestea captivantă, spectaculoasă şi uluitoare din punct de vedere vizual a experienţei intime şi emoţionante a lui Silverio, un renumit jurnalist şi documentarist mexican care trăieşte în Los Angeles. După ce primeşte un prestigios premiu internaţional, Silverio se vede nevoit să se întoarcă în ţara sa natală, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că această simplă călătorie îl va duce în pragul unei crize existenţiale. Amintirile şi temerile trecutului îşi fac loc în prezent, invadându-i cotidianul şi lăsându-l consternat şi uimit.

Cu emoţie şi umor copios, Silverio se luptă cu întrebări universale şi totodată intime despre identitate, succes, viaţă şi moarte, istoria Mexicului şi legătura profundă pe care o are cu soţia şi copiii lui. Pe scurt, cu tot ceea ce înseamnă să fii om în aceste timpuri cât se poate de bizare.

Actorul mexican Daniel Gimenez Cacho îl întruchipează pe Silverio Gama. Filmat cu o cameră de 65 mm de Darius Khondji („Iubire”, „Se7en”), nominalizat la Oscar, după un scenariu de Iñárritu şi Nicolás Giacobone (filmele distinse cu premiul Oscar „Omul Pasăre” sau „Virtutea nesperată a ignoranţei” şi „Biutiful”), „Bardo” este primul film al lui Iñárritu filmat în Mexic după succesul internaţional din 2000, „Iubiri şi câini”.

Scenografia filmului este semnată de scenograful mexican distins cu premiul Oscar Eugenio Caballero („Roma”, „Labirintul lui Pan”), costumele fiind realizate de Anna Terrazas („The Deuce”, „Roma”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.