Barack Obama s-a amuzat încercând o serie de sporturi acvatice noi şi periculoase, inclusiv kiteboarding, pe care fostul preşedinte american, care este originar din Hawaii, nu a putut să le practice din motive de securitate în timpul celor opt ani petrecuţi la Casa Albă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barack Obama, care şi-a încheiat al doilea mandat prezidenţial în luna ianuarie, a învăţat să practice kiteboarding săptămâna trecută în timpul vacanţei sale petrecute pe o insulă privată deţinută de miliardarul Richard Branson, care a publicat, marţi, pe contul lui de Twitter câteva imagini cu fostul preşedinte american.

Fotografii şi înregistrări video au fost publicate şi pe site-ul oficial al Virgin Group, deţinut de Richard Branson. Imaginile îl arată pe Obama, pasionat de mulţi ani de surfing, învăţând să practice un nou sport la modă, kiteboarding - un nou sport extrem ce combină elemente de  wakeboarding, windsurfing, navigare, zborul cu parapantă şi gimnastică.

”Fiind un fost preşedinte al Americii, au existat mulţi bodyguarzi în jur, însă Barak a putut cu adevărat să se relaxeze şi să se amuze”, a scris Richard Branson într-un mesaj care însoţeşte acele fotografii.

Barack Obama şi soţia lui, Michelle, au fost văzuţi săptămâna trecută în Insulele Virgine Britanice, ai căror rezidenţi au publicate pe reţelele de socializare fotografii ale fostului prim cuplu al Americii. Richard Branson deţine o insulă privată - Moskito Island - ce are o suprafaţă de 48 de hectare şi face parte dintr-un arhipelag.

Kiteboarding a fost ales în 2012 ca sport care urma să înlocuiască windsurfingul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Decizia a fost criticată aproape imediat, întrucât acest sport poate fi mortal, şi a fost anulată după câteva luni.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Richard Branson, Barack Obama a studiat acest sport extrem timp de două zile şi s-a ridicat de la sol mai întâi pe o plajă, ”amuzându-se ca şi cum era din nou copil”, înainte de a plonja în valuri.

Richard Branson a încercat să înveţe un sport asemănător, foilboarding, care foloseşte o placă uşor modificată şi permite practicanţilor să se ridice câţiva metri deasupra apei. Magnatul britanic l-a provocat fostului preşedinte într-o întrecere - cine reuşeşte primul să stăpânească mai bine acele sporturi extreme.

Obama a câştigat, a relatat Branson, reuşind să parcurgă fără să cadă o distanţă de 100 de metri în timp ce făcea kiteboarding.

”După câte a făcut pentru lume, nu aş putea să îi port pică pentru o victorie binemeritată”, a scris Richard Branson pe contul lui de Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.