Filmul „Babyteeth: Prima iubire”, lungmetrajul de debut al regizoarei australiene Shannon Murphy, va fi lansat online vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul a rulat puţin timp pe marile ecrane româneşti, începând cu finalul lunii septembrie, iar acum va fi disponibil contra cost pe canalul de Vimeo al companiei de distribuţie Bad Unicorn şi pe eventbook.ro.

Lungmetraj a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2019. Pentru interpretarea lui, Toby Wallace a primit premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor. Filmul spune povestea unei adolescente în vârstă de 16 ani (interpretată de Eliza Scanlen, starul serialului HBO „Sharp Objects”), bolnavă de cancer, care se îndrăgosteşte de un dealer de droguri.

Anul acesta, la TIFF, a câştigat Trofeul Transilvania şi a Premiul Publicului.

„«Babyteeth» este o comedie sfâşietoare despre ce bine e să nu mori încă şi despre cât de departe putem merge în numele iubirii”, a spus Shannon Murphy.

Din distribuţie fac parte şi Essie Davis („The Babadook”, „Game Of Thrones”, „Miss Fisher’s Murder Mysteries”) şi Ben Mendelsohn („Bloodline”, „Animal Kingdom”, „The Dark Knight Rises”, „The Outsider”).

Debutul lui Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a realizat şi adaptarea pentru film.

„Ambiţia mea legat de «Babyteeth» a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverenţios şi sentimental din scenariul isteţ al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor - durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deşi îşi înfruntă brusc propria mortalitate”, a mai explicat regizoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.