Regizoarea premiată Ava DuVernay a devenit miercuri prima femeie afro-americană care a prezentat un film în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia, în ciuda celor care au încercat să o convingă să nu candideze, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În calitate de realizatori de film de culoare, ni se spune că oamenii care iubesc filmele din alte părţi ale lumii nu se interesează de poveştile noastre", a declarat DuVernay reporterilor înainte de proiecţia filmului său provocator "Origin".

"Origin", cu Aunjanue Ellis-Taylor şi Jon Bernthal în rolurile principale, "relatează viaţa şi creaţia remarcabile ale scriitoarei Isabel Wilkerson, laureată a premiului Pulitzer, care investighează geneza nedreptăţii şi descoperă un adevăr ascuns care ne afectează pe toţi", potrivit sinopsisului oficial al filmului.

"Cineaştilor de culoare ni se spune că oamenilor din alte părţi ale lumii care iubesc filmele nu le pasă de poveştile noastre şi nu le pasă de filmele noastre. Este un lucru care ni se spune adesea: nu puteţi participa la festivaluri internaţionale de film, nu va veni nimeni", a spus DuVernay. "Oamenii nu vor veni la conferinţele de presă, oamenii nu vor veni la proiecţiile P&I. Nu vor fi interesaţi să vândă bilete. S-ar putea să nu intraţi nici măcar în acest festival, să nu vă înscrieţi. Nu vă pot spune de câte ori mi s-a spus: 'Nu te înscrie la Veneţia, nu vei fi acceptată'. Nu se va întâmpla". Iar anul acesta s-a întâmplat ceva ce nu se mai întâmplase în ultimele opt decenii: o femeie afro-americană în competiţie. Aşa că acum este o uşă deschisă în care am încredere şi sper că festivalul o va păstra deschisă". 

La Veneţia, DuVernay a subliniat importanţa producţiei independente de film şi a discutat despre unele dintre dezavantajele colaborării cu marile studiouri, despre care a spus că au tendinţa de a exercita "controlul asupra cine ce anume joacă".

"Nu cred că am fi avut distribuţia pe care am avut-o dacă ar fi rămas în sistemul studiourilor", a spus DuVernay, potrivit Variety.

"Această distribuţie este populată cu actori care nu sunt, citez, superstaruri la Hollywood. Este populată cu actori care muncesc cu carne şi cartofi, cu sânge, sudoare şi lacrimi, care sunt foarte respectaţi. ... şi împreună vedeţi cum strălucesc ca nişte stele. Aşa că eu cred că intră în această idee a valorii pe care o acordăm anumitor artişti pe baza corporaţiilor care spun cine este mai valoros şi cine nu". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.