Prinţul Harry şi soţia sa Meghan au renunţat vineri dimineaţă la încălţăminte pentru a participa la o reuniune a celor care practică surfingul pe nisipul plajei Bondi Beach, la Sydney, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu coliere de flori la gât, ducele şi ducesa de Sussex s-au aşezat în cerc împreună cu membrii asociaţiei OneWave, care promovează activităţile în aer liber, precum surfingul pentru a depăşi problemele psihologice. 

Dimineaţă, Meghan, în rochie de vară, şi prinţul Harry, îmbrăcat în pantalon bej şi cămaşă albastră, s-au întâlnit cu surfiştii veniţi să prindă celebrul val de Bondi. 

Numeroşi riverani s-au adunat în apropiere pentru a întâlni cuplul britanic. 

"Auzim şi astăzi oameni care îşi amintesc de vizita reginei din 1954", a declarat Christopher Cundle, în vârstă de 26 de ani. "Încă vorbesc şi acum despre ea". "Pot să-mi imaginez cu uşurinţă că acesta este un eveniment despre care şi eu le voi povesti nepoţilor mei şi generaţiilor viitoare. A fost extraordinar!", a mai spus el.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, şi Meghan, în vârstă de 37 de ani, care tocmai au anunţat că vor deveni părinţi în primăvara lui 2019, au început luni, la Sydney, un turneu de 16 zile în regiunea Pacificului. 

Regina Elizabeta a II-a este încă oficial şeful statului australian, dar jumătate dintre australieni sunt, potrivit ultimelor sondaje, în favoarea unei rupturi a legăturilor cu Londra şi apariţia unei republici. 

Puterea coroanei britanice în Australia este simbolică în mare parte. Regina Elizabeta se bucură de o mare popularitate printre australieni, dar în ochii unora, monarhia nu este decât relicva anacronică a regimului colonial britanic. Cu toate acestea, Harry şi Meghan au fost primiţi cu căldură în Australia. 

Vineri, prinţul va escalada Sydney Harbour Bridge în compania premierului Scott Morrison pentru a înălţa drapelul care marchează Invictus Games, competiţia deschisă răniţilor şi invalizilor de război. 

Luni, ei vor vizita insula Fraser, cea mai mare insulă de nisip din lume, în Queensland, înainte de a merge în Fiji, Tonga şi Noua Zeelandă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.