A doua zi după atacul Hamas asupra Israelului, numeroase celebrităţi internaţionale şi-au exprimat sprijinul pentru civilii israelieni şi furia faţă de această sâmbătă neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt îngrozit de aceste imagini de teroare şi de ură oarbă", a scris cântăreţul francez Patrick Bruel pe Instagram. "Sprijin pentru civilii israelieni care se confruntă cu violenţa teroristă". 

"Şi ca să-l citez pe Albert Camus: 'Terorismul nu este rezistenţă, este barbarie'. Cuvinte parafrazate de actorul Gad Elmaleh pe Instagram: "Tristeţe şi consternare. Acesta este terorism şi barbarie!". "Nu se opreşte niciodată, este infernal", s-a plâns Elie Semoun.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a afirmat că a lansat sâmbătă dimineaţa o operaţiune "Potopul de la Al-Aqsa" împotriva Israelului. Pe lângă miile de rachete lansate din Fâşia Gaza, luptătorii s-au infiltrat în ţară în mod coordonat. Potrivit unor cifre provizorii, bilanţul israelian se ridică la 600 de morţi şi peste 2.000 de răniţi. Hamas susţine că 163 de ostatici israelieni sunt reţinuţi în Fâşia Gaza.

"Cei care de ani de zile şi-au deschis braţele pentru Hamas şi aliaţii săi sunt duşmanii declaraţi ai Palestinei şi ai Israelului. Ei au pe mâinile lor sângele pogromurilor din această dimineaţă", a scris caricaturistul Joann Sfar, într-un mesaj transmis de numeroase personalităţi. Autorul cărţii "Pisica rabinului" a continuat: "Universitarii şi politicienii care primesc terorismul cu braţele deschise sunt actori ai masacrului. Şi asta aduce voturi?", conchide el, într-un moment în care aceste atentate fac vâlvă în stânga franceză.

Jamie Lee Curtis a postat un steag israelian pe contul ei de Instagram. Ea a transmis şi un comunicat al Ligii Anti-Defăimare, o organizaţie care luptă împotriva antisemitismului şi apără "dreptul incontestabil" al Israelului "de a se apăra". Actriţa din "Halloween" a publicat, de asemenea, o înregistrare video care ar ar[ta imagini cu răpirea unei tinere israeliene.

Gal Gadot, actriţa israeliano-americană cunoscută pentru rolul Wonder Woman din filmele DC, a scris pe Instagram: "Susţin Israelul, şi la fel ar trebui să faceţi şi voi. Lumea nu poate privi de la distanţă în timp ce ce se întâmplă aceste acte oribile de terorism!"

Supermodelul israelian Bar Refaeli a transmis mesaje de la persoane care îşi caută apropiaţii care au dispărut de la lansarea ofensivei.

Soldaţii israelieni au primit sarcina de a evacua în 24 de ore toţi locuitorii din zonele israeliene din jurul Fâşiei Gaza, unde "se duc lupte eroice pentru eliberarea ostaticilor", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

"Misiunea noastră pentru următoarele 24 de ore este de a evacua toţi locuitorii din jurul Gaza", a declarat generalul Daniel Hagari într-o conferinţă de presă, a doua zi după ce Hamasul palestinian a lansat o ofensivă împotriva Israelului. Premierul Benjamin Netanyahu a anunţat, de asemenea, că armata israeliană îşi va folosi "toată puterea" pentru a "distruge" Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.