Artistul care a realizat machiajul pentru filmul biografic „Maestro” al lui Bradley Cooper, Leonard Bernstein, şi-a cerut scuze sâmbătă pentru că a jignit oamenii prin faptul că i-a conferit personajului principal un nas protetic, dar a spus că a vrut doar autenticitate, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bernstein, fiul unor imigranţi evrei în Statele Unite, a fost un celebru dirijor şi compozitor american, care a scris muzică clasică şi musicaluri de succes precum „West Side Story”.

Cooper a regizat, a produs, a co-scris şi joacă în „Maestr”, care a avut premiera la Veneţia sâmbătă.

Atunci când primul trailer al filmului a apărut luna trecută, unii critici s-au plâns că nasul se pliază pe stereotipurile evreieşti.

Bernstein a murit în 1990, dar copiii săi adulţi au apărat machiajul din film, spunând că tatăl lor a avut un „nas mare şi frumos”.

Cooper nu se află la Veneţia pentru a-şi prezenta producţia Netflix din cauza unei greve a actorilor de la Hollywood care împiedică activitatea de promovare. Dar designerul său de machiaj Kazu Hiro s-a întâlnit cu presa şi a declarat că a fost surprins de criticile aduse nasului.

„Îmi pare rău că am rănit sentimentele unor oameni. Scopul meu a fost, scopul lui Bradley a fost să îl portretizez pe Lenny cât mai autentic posibil, iar Lenny avea un aspect emblematic pe care toată lumea îl cunoaşte. Există atât de multe poze acolo”, a spus el.

„Am vrut să respectăm şi să iubim acel aspect”, a spus el.

Hiro a spus că a fost nevoie de două ore pentru a fixa nasul pe Cooper atunci când acesta îl reprezenta pe Bernstein cel tânăr, dar până la cinci ore pe măsură ce personajul ajungea la bătrâneţe.

Fiica lui Bernstein, Jamie, a declarat că Cooper a implicat îndeaproape familia în dezvoltarea filmului, care se concentrează pe relaţia compozitorului cu soţia sa, interpretată de actriţa britanică Carey Mulligan, şi pe bisexualitatea sa.

„A ales să spună această poveste foarte intimă despre părinţii noştri şi să ne includă cu adevărat pe fratele, sora şi pe mine în procesul său. Şi, într-adevăr, nu ne aşteptam la asta", a declarat Jamie Bernstein.

„Nu am visat niciodată că va face atâtea eforturi pentru a ne include în procesul său şi că va face aceste eforturi incredibile pentru a păstra autenticitatea”, a adăugat ea.

„Maestro” va rula pe Netflix începând cu 20 decembrie. Este unul dintre cele 23 de filme care concurează pentru trofeul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, care se desfăşoară până pe 9 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.