Costume, fotografii, scrisori, peste 80.000 de piese din arhivele David Bowie au fost trimise la Victoria & Albert Museum, care va deschide un spaţiu dedicat muzicianului la Londra în 2025, a anunţat joi muzeul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crearea acestui Centru David Bowie pentru studiul artei spectacolului, în estul Londrei, va oferi acces fără precedent la o colecţie care urmăreşte „procesul creativ al unui inovator muzical, un simbol cultural” pentru publicul larg, precum şi pentru cercetători, a spus muzeul într-un comunicat de presă.

Acesta va regrupa piese care conţin versuri scrise de mână, litere, partituri, instrumente şi premii, dar şi costume precum cele ale lui Ziggy Stardust din 1972 sau creaţii pentru turneul Aladdin Sane din anul următor.

Aceste arhive ale artistului care a murit în 2016 includ 70.000 de fotografii, printuri, negative semnate de cei mai mari fotografi ai secolului XX, de la Terry O'Neill la Brian Duffy şi Helmut Newton.

„V&A este încântat să devină păstrătorul acestor arhive incredibile şi să le poată deschide publicului”, a declarat directorul muzeului, Tristram Hunt.

„Inovaţiile radicale ale lui Bowie prin muzică, teatru, film, modă şi stil (...) continuă să influenţeze designul şi cultura vizuală şi să inspire creatori” precum Janelle Monáe, Lady Gaga, Tilda Swinton sau Raf Simons, a adăugat el.

Această operaţiune a fost posibilă datorită moştenitorilor lui David Bowie şi unei donaţii de 10 milioane de lire sterline (aproximativ 11,4 milioane de euro) de la Blavatnik Family Foundation şi Warner Music Group.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.