Aproximativ 1,5 milioane de dolari în monede au fost aruncate anul trecut în Fontana di Trevi, monumentul simbol din Piaţa Trevi, Roma, potrivit NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un simbol al Romei, decor în multe filme, - cea mai cunoscută scenă fiind cea din "La Dolce Vita" a lui Federico Fellini, - la Fontana di Trevi, în fiecare zi, turiştii din întreaga lume aruncă monede în apă.

Se spune că dacă arunci cu mâna dreaptă peste umărul stâng prima monedă înseamnă "că revii la Roma", a doua - "că vei găsi dragostea", iar a treia - "pentru căsătorie".  

În fiecare zi, municipalitatea adună monedele, împreună cu alte obiecte pe care turiştii el aruncă în apă. În 2016, suma a fost de aproape 1,5 milioane de dolari. Banii sunt folosiţi în scopuri caritabile. 

Construcţia finalizată în 1762 a fost recent renovată, cu o finanţare din partea casei de modă Fendi, care a adăugat şi iluminat de tip LED la faţada de marmură. 

Pescuitul monedelor este ilegal, iar arestările sunt dese.

Monumentul impresionant domină Piaţa Trevi, situată în cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr., Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) şi aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.

Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare. La stânga lui Neptun se găseşte o statuie ce reprezintă abundenţa, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfaţişând-o pe Agripa, fata după care a fost denumit apeductul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.