O girafă din New York a devenit o veritabilă vedetă online, după ce milioane de persoane s-au conectat pe internet pentru a urmări naşterea puiului ei, însă grădina zoologică în care se află girafa April ar putea avea probleme din cauza unei presupuse încălcări a politicii platformei YouTube împotriva nudităţii, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Girafa April se simţea foarte bine, sâmbătă, în aşteptarea venirii pe lume a celui de-al patrulea pui al ei, iar live streamingul ei a atras aproximativ 30 de milioane de vizualizări.

April este o girafă în vârstă de 15 ani care trăieşte la Animal Adventure Park din Harpusville, în apropiere de Binghamton, în statul New York. A devenit celebră dintr-o dată, joi, atunci când YouTube a întrerupt brusc live streamingul ei, din cauza unor ”extremişti ai drepturilor animalelor” - potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice -, care ar fi semnalat administratorilor YouTube o încălcare a politicii pe care această platformă online o are faţă de ”nuditate şi conţinuturile cu caracter sexual”.

Până în acel moment, 20 de milioane de persoane vizionaseră imagini transmise cu ajutorul unei camere video ce a fost amplasată în ţarcul girafei April. Întreruperea fluxului video i-a supărat pe fanii girafei, care s-au plâns că transmisiunea cu ”miracolul vieţii” a fost suprimată. Live streamingul a fost apoi restaurat de administratorii YouTube.

Jordan Patch, proprietarul Animal Adventure Park, a spus, pe Facebook Live, că nu este nimic în neregulă cu faptul că unii dintre activiştii pentru drepturile animalelor nu sunt acord cu decizia grădinii zoologice de a transmite acea naştere în direct. Însă decizia YouTube de a suprima transmisiunea a fost eronată.

”Acea decizie i-a privat de un instrument educaţional pe zeci de milioane de oameni”, a spus Jordan Patch, adăugând că acest fapt ar putea fi dăunător girafelor, întrucât contribuie la o scădere a gradului de conştientizare în rândul publicului larg în privinţa vulnerabilităţii cu care se confruntă aceste animale în sălbăticie.

Medicii veterinari americani au declarat pe Facebook, sâmbătă, că sunt mulţumiţi de felul în care evoluează sarcina girafei April, dar nu pot să prezică momentul în care se va produce naşterea. Potrivit declaraţiilor specialiştilor, girafele au tendinţa de a ascunde semnele ce marchează declanşarea naşterii.

Pentru privitorii obişnuiţi, April nu face prea multe lucruri în ţarcul ei - în majoritatea timpului stă nemişcată, agitându-şi doar coada din când în când şi se plimbă în jurul ţarcului.

Sarcinile girafelor durează în medie 15 luni, iar puii cântăresc la naştere aproximativ 68 de kilograme şi au o înălţime medie de 182 de centimetri.

April şi partenerul ei de viaţă, masculul Oliver, s-au bucurat de o plimbare împreună în curtea grădinii zoologice newyorkeze, vineri. Cele două animale sunt ţinute în ţarcuri separate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.