Apelul telefonic adresat serviciilor de Urgenţe din Statele Unite prin care a fost anunţată moartea cântăreţului american Prince a fost publicat pe site-ul tabloidului american TMZ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acea înregistrare audio, o femeie anunţă că a descoperit într-o clădire un bărbat care era ”căzut pe jos şi care nu respiră”. 

Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Potrivit TMZ, Poliţia din Carver County investighează circumstanţele morţii artistului. Până la ora publicării acestor informaţii, autorităţile americane afirmă că nu există indicii care să sprijine ipoteza unei crime.

Decesul starului a fost confirmat şi de purtătoarea sa de presă, Yvette Noel-Schure.

”Cu profundă tristeţe vă confirm faptul că legendarul cântăreţ Prince Roger Nelson a murit în reşedinţa lui în această dimineaţă”, a spus Yvette Noel-Schure, fără să ofere detalii despre circumstanţele morţii celebrului cântăreţ.

Mai mulţi fani ai cântăreţului s-au adunat joi în faţa studioului de înregistrări Paisley Park, o clădire albă, înconjurată de un gard înalt, aflată în Chanhassen, la 35 kilometri de Minneapolis. Maşinile Poliţiei din Carver County sunt parcate în faţa clădirii. 

Unii dintre admiratorii cântăreţului îşi folosesc telefoanele mobile pentru a filma şi a face fotografii cu acea reşedinţă. 

Steven Scott, un admirator al cântăreţului, a declarat pentru Associated Press că a participat la o petrecere organizată de Prince în sediul casei de discuri Paisley Park, sâmbătă seară. Steven Scott, în vârstă de 32 de ani, a spus că Prince era ”o persoană minunată”, al cărei mesaj îi îndemna pe oameni să se iubească.

O altă admiratoare a artistului a început să plângă în hohote şi a refuzat să vorbească cu reporterii de la Associated Press.

Artistul, al cărui nume real este Prince Roger Nelson, a acuzat o urgenţă medicală pe 15 aprilie, din cauza căreia avionul său personal a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă în statul Illinois. Însă Prince a apărut la concertul programat în ziua următoare şi le-a transmis fanilor săi faptul că se simte bine. Angajaţii starului au dezvăluit pentru TMZ.com că renumitul cântăreţ suferea de gripă.

La acel concert, Prince a adresat un mesaj profetic spectatorilor: ”Aşteptaţi câteva zile înainte să vă pierdeţi timpul pe rugăciuni pentru mine”.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

Prince a militat activ pentru a-şi proteja independenţa creativă, implicându-se fără să ezite în veritabile ”războaie” cu casele de discuri în privinţa controlului comercial asupra muzicii sale şi chiar a numelui său de artist. 

În 2004, artistul american a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

”A rescris regulile, construind un amestec reuşit între funkul de culoare şi rockul alb, care a devenit o marcă înregistrată a muzicii revoluţionare din anii 1980. Prince a făcut muzică dance care i-a impresionat pe rockeri şi muzică rock care se baza pe funk. Încă de la bun început, Prince şi muzica lui au fost androgini, subţiri, sexy şi provocatori”, se afirmă în comunicatul muzeului Rock and Roll Hall of Fame.

A fost căsătorit de două ori - cu Mayte Garcia în perioadas 1996 - 2000 şi cu Manuela Testolini în perioada 2001 - 2006.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.