Actorul spaniol Antonio Banderas s-a alăturat distribuţiei filmului „Indiana Jones 5”, al cărui protagonist este Harrison Ford.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va juca şi alături de Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson şi Thomas Kretschmann.

Următorul film din franciza de aventuri, pentru care au început filmările în iunie, la Londra, este primul din seria „Indiana Jones” produs sub marca Disney. 

Nu au fost dezvăluite detalii despre acţiunea lungmetrajului şi nici despre ce rol va avea Banderas.

„Indiana Jones 5″ a fost amânat de mai multe ori, iar cel mai recent a fost stablit că va fi lansat pe 29 iulie 2022, după 14 ani de la cel mai recent lungmetraj din serie, „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, şi după mai mult de patru decenii de la primul, „Raiders of the Lost Ark”.

Steven Spielberg, care a regizat primele patru filme din franciză, ar fi trebuit să regizeze, însă a renunţat în 2020 şi l-a solicitat pe James Mangold, cunoscut pentru „Ford v Ferrari” şi „Logan”. Spielberg va rămâne producător, în timp ce George Lucas, cu care a creat Indiana Jones, nu a fost implicat oficial în acest proiect.

Mangold este şi scenarist împreună cu Jez şi John-Henry Butterworth.

John Williams, compozitorul în vârstă de 89 de ani responsabil pentru numeroase coloane sonore emblematice, va reveni în echipa celui de-al cincilea lungmetraj din franciză.

Antonio Banderas, cunoscut din filme semnate de Pedro Almodóvar, precum „Matador”, „La ley del deseo” şi „¡Átame!”, dar şi din producţii comerciale ca „The Mask of Zorro” şi „Desperado”, a fost în 2020 nominalizat la Oscar pentru interpretarea din „Dolor y gloria”, semnat de Almodóvar, iar cel mai recent a jucat în „The Hitman’s Wife’s Bodyguard”, alături de Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson şi Salma Hayek.

El va face parte din distribuţia altor producţii din francize, precum „Puss in Boots: The Last Wish” (DreamWorks) şi „Uncharted” (Sony).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.