Lungmetrajul „Land”, debutul în regie al actriţei Robin Wright, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 18-a ediţii a Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, unde „Quo vadis, Aida?”, producţie cu participare românească nominalizată anul acesta la Oscar, va rula în afara competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul de la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării) va avea loc anul acesta în perioada 9 - 15 august.

„Land”, care a fost prezentat în premieră internaţională la Sundance Film Festival 2021, va deschide ediţia şi va fi acum proiectat în premieră naţională. „Quo vadis, Aida?”, regizat de Jasmila Zbanic (Bosnia - Herţegovina) şi nominalizată anula cesta la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”, va rula în afara competiţiei.

„Land”, distribuit de RO Image, spune povestea impresionantă a unei femei care se izolează în aspra sălbăticie americană pentru a-şi reveni în urma unei tragedii. Rolul principal este interpretat chiar de autoarea filmului, Robin Wright, cunoscută pentru rolurile din filme ca „Forrest Gump” şi „Beowolf” şi din serialul „House of Cards”, pentru care a regizat câteva episoade. Din distribuţia „Land” fac parte Demián Bichir şi Kim Dickens.

„Filmul este despre rezilienţa umană, despre dezvoltarea spirituală şi umană, despre cum putem să găsim o nouă speranţă şi să dăm un nou sens credinţei. Iar asta, în general, se întâmplă cu ajutorul altor oameni”, a spus Wright.

„Quo vadis, Aida?” are ca subiect viaţa unei familii prinse în tragedia genocidului din 1995 de la Srebrenica, în timpul războiului din Bosnia. Masacrul a fost cea mai mare crimă în masă din Europa de după Al Doilea Război Mondial, în care au fost ucişi peste 8.000 de musulmani bosniaci, bărbaţi şi băieţi, de către unităţi ale armatei Republicii Srpska, aflată sub comanda generalului Ratko Mladić.

Regizat de Jasmila Zbanic şi co-produs de Cristian Nicolescu pentru Digital Cube, filmul este cea mai scumpă producţie de până acum realizată în Bosnia şi Herţegovina, demers posibil numai cu sprijinul unui consorţiu format din nouă ţări care au susţinut proiectul vreme de cinci ani.

Jasmila Zbanic a mai fost prezentă în programul Anonimul IIFF în 2010, în competiţia de lungmetraj, cu filmul „Pe calea cea bună/On the Path”, care a avut premiera în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin în 2010.

„Quo vadis, Aida?” va fi proiectat în premieră naţională la Anonimul IIFF.

Programul Anonimul 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.