Animaţia „Hotel Transylvania 3: Summer Vacation” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, unde filmul de acţiune „Skyscraper”, cu Dwayne Jonshon în rol principal, a avut un start sub aşteptări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul studiourilor Sony, regizat de Genndy Tartakovsky, a generat încasări de 44,1 milioane de dolari, peste jumătate din bugetul de producţie, în timp ce lungmetrajul Universal a debutat cu încasări de 25,5 milioane de dolari, a cincea parte din buget, potrivit boxofficemojo.com.

„Hotel Transylvania 3” a depăşit şi la nivel internaţional „Skyscraper”, cu încasări de 46,4 milioane de dolari din 44 de pieţe faţă de 40,4 milioane de dolari din 57 de pieţe.

Cât priveşte „Skyscraper”, care a debutat pe poziţia a treia în clasament, încasările au fost sub aşteptările studiourilor Universal. Un motiv poate fi şi că acesta este al cincilea film cu Dwayne Johnson lansat în decurs de 14 luni.

Filmul SF „Ant-Man and the Wasp” (Disney - Marvel), cu Paul Rudd şi Evangeline Lilly în rolurile principale, care a debutat în urmă cu o săptămâna în fruntea topului, a coborât un loc după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 28,8 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea în clasamentul nord-american se află animaţia „Incredibles 2” (Disney - Pixar), care, după al cincilea weekend de la premieră, a generat încasări de 16,2 milioane de dolari.

Filmul „Jurassic World: Fallen Kingdom” (Universal), regizat de J.A. Bayona, cu Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard în rolurile principale, a coborât trei locuri, până pe cinci. În cel de-al patrulea weekend de la premieră, lungmetrajul SF a generat încasări de 15,5 milioane de dolari.

Lungmetrajul horror - SF „The First Purge” (Universal - Blumhouse), al patrulea din franciză, a coborât două locuri în al doilea weekend de la premieră, până pe şase. Filmul a generat încasări de 9,1 milioane de dolari.

Comedia fantasy „Sorry to Bother You” (Annapurna), regizată de Boots Riley, a urcat nouă poziţii în clasament, până pe şapte, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 4,2 milioane de dolari.

Drama „Sicario: Day of the Soldado” (Sony), regizată de Stefano Sollima, cu Benicio Del Toro şi Josh Brolin, lansată în urmă cu trei săptămâni, a generat încasări de 3,8 milioane de dolari, clasându-se pe locul al optulea.

Comedia „Uncle Drew” (Lionsgate/Summit), cu Shaquille O'Neal, Nick Kroll şi Tiffany Haddish în rolurile principale, a coborât trei locuri, până pe nouă, în al treilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 3,2 milioane de dolari.

„Ocean's 8” al Warner Bros., cu Sandra Bullock, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter şi Cate Blanchett în distribuţie, s-a clasat, după al şaselea weekend de la premieră, pe locul al zecelea, în coborâre trei poziţii, după ce a generat încasări de 2,9 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.