Compozitorul britanic Andrew Lloyd Webber a donat 1,3 milioane de dolari în beneficiul programelor muzicale din şcolile publice din Statele Unite ale Americii, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această finanţare reprezintă o extensie a programului pe care Andrew Lloyd Webber l-a implementat deja în Marea Britanie, cu ajutorul căruia a introdus studiul viorii în şcolile publice britanice. 

”Mă tem că tot ce se întâmplă în America se oglindeşte apoi şi în Marea Britanie. Se pare că nimeni nu înţelege pe deplin faptul că fiecare bănuţ pe care îl cheltuieşti în domeniul artei se întoarce într-o anumită formă - după părerea mea, îţi aduce un profit de cinci ori mai mare”, a declarat celebrul compozitor britanic pentru Associated Press. 

Prin acest program de finanţare, ce va avea o durată de trei ani, operat prin intermediul The American Theatre Wing, compozitorul britanic va cumpăra instrumente şi echipamente muzicale pentru programele muzicale din şcolile publice americane, va finanţa studii muzicale pe durata vacanţelor de vară, cursuri muzicale în regim after-school şi va atribui burse şcolare. 

”Educaţia artistică aduce o contribuţie vitală pentru bunăstarea copiilor noştri şi pentru felul în care ei înţeleg alte discipline. Dacă începi să înveţi muzică, începi aproape imediat să te pricepi şi la matematică”, a spus Andrew Lloyd Webber. 

Andrew Lloyd Webber, născut pe 22 martie 1948, este un compozitor şi impresar britanic, ale cărui compoziţii muzicale au fost jucate cu mare succes atât pe Broadway, cât şi pe West End. A compus 13 musicaluri, un ciclu muzical, un set de variaţiuni, coloanele sonore pentru două filme şi un Recviem latin. Printre cele mai cunoscute compoziţii ale sale sunt musicalurile ”Cats”, ”Phantom of the Opera”, ”Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Evita” şi ”Sunset Boulevard”. 

Compozitorul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu şapte premii Tony, trei premii Grammy, un premiu Oscar, un Glob de Aur şi şapte Olivier Awards. 

A primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood şi a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.