Filmările la „Taximetrişti”, cel mai recent proiect al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, au început săptămâna trecută. Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu acelaşi nume, aflate în repertoriul teatrului Apollo 111 din 2018. Filmările au loc în Bucureşti până la mijlocul lunii oc-tombrie, filmul ajungând în cinematografele din toată ţara pe 3 februarie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Alexandru Ion („Portretul luptătorului la tinereţe”, „Las Fierbinţi”), Ronaldo Matsangos („Hârtia va fi albastră”, „Sieranevada”), Maria Popistaşu („Marţi după Crăciun”, „Întregalde”), Victoria Răileanu („Vlad”), Monica Bârlădeanu („Despre oameni şi melci”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Closer to the Moon”), Andi Vasluianu („Sieranevada”, „Umbre”, „Despre oameni şi melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae („Lumea e a mea”, „Mia îşi ratează răzbunarea”) şi rapperul Spike.

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investiţii de film din România, alături de Tangaj Production şi Avanpost Media. La fel ca în cazul piesei de teatru, scenariul filmului este semnat de Bogdan Theodor Olteanu împreună cu Adrian Nicolae.

„În scenariul filmului am încercat, împreună cu Adrian Nicolae, să conservăm tot ceea ce a fost bun în piesa de teatru. Că personajele au mult umor, dar acesta nu e niciodată gratuit. Că există o dramaturgie riguroasă, iar sursa de inspiraţie este viaţa Bucureştiului şi nu clişee copiate din filme americane. Pariul nostru e că se poate face film de public şi fără misoginie, homofobie şi glume proaste. Sunt convins că spectatorii vor râde şi vor empatiza cu Lică şi Liviu, vor fi alături de ei în toate reuşitele şi ghinioanele lor”, declară regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

În film călătorim prin Bucureşti împreună cu Lică şi Liviu, doi taximetrişti care în cursul unei singure nopţi se intersectează cu tot felul de clienţi. Ar trebui să fie o noapte obişnuită însă se dovedeşte una plină de suspans. Prin maşinile lor trec tineri care merg la party-uri, DJ, interlopi, prezentatori TV, etc.

Toate aceste călătorii ajung să aibă un impact neaşteptat în viaţa lor. Lică, jucat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care ştie cum e treaba cu viaţa, cu traficul, cu politica şi cu încălzirea globală, el este şoferul care dă geamul jos şi urlă la maşina de lângă.

De cealaltă parte, Rolando Matsangos, în rolul lui Liviu, este un taximetrist de conjunctură, care este permanent în căutarea unui job mai bun. Liviu te duce în tăcere până la destinaţie şi îşi cere scuze dacă vorbeşte la telefon. Nu se supără când nu mai ai bani de bacşiş şi te primeşte în maşină fără să întrebe unde mergi sau fără să-ţi dicteze preţul de pornire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.