Capitala Olandei a pierdut unul dintre simbolurile sale turistice după ce literele „I amsterdam” au fost scoase din Piaţa Muzeelor, iniţiativă care are drept scop frânarea creşterii turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o înălţime de trei metri şi 23,5 metri lăţime, literele în roşu şi alb se aflau în faţa Rijskmuseum. Luni, ele au fost duse într-un depozit al primăriei după 14 ani de când au fost montate, scrie Efe.

„I amsterdam” (joc de cuvinte - „I am Amsterdam/ Eu sunt Amsterdam”) devenise un simbol al oraşului, turiştii fotografiindu-se cu el în semn de amintire. În plus, a fost un bun mod de promovare a oraşului. Iniţiative asemănătoare există şi în alte ţări din lume - Lyon şi Moscova se numără între oraşele care au un astfel de simbol.

Retragerea semnului a fost consecinţă a creşterii copleşitoare a numărului turiştilor cu care se confruntă oraşul. Conform previziunilor, Amsterdam va ajunge să primească peste zece ani cu 7 milioane de turişti mai mult decât în prezent.

În 2017, capitala a primit 17 milioane de turişti, de aproximativ două ori mai mult decât în 1999, când au fost înregistrate aproximativ 10 milioane. Pentru 2025 este prevăzut că numărul lor va ajunge la 23 de milioane.

Primăria condusă de Femke Halsema încearcă să frâneze această tendinţă şi prin eliminarea instalaţiei care nu reflectă valorile oraşului: diversitate, toleranţă şi solidaritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.