Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a jucat vineri, un meci demonstrativ de oină la Constanţa, evenimentul fiind organizat de federaţia de specialitate şi găzduit de Poliţia de Frontieră, el spunând că sporturile tradiţionale sunt foarte importante pentru orice ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Brummell a purtat un tricou galben pe care era inscripţionat “Iubesc oina”, spunând că a văzut recent o asemenea partidă şi a dorit să afle cât mai multe despre acest sport.

“Am văzut un meci de oină la Bucureşti, este vorba de Cupa Regelui şi am vrut să ştiu mai multe despre oină. Consider că sporturile tradiţionale sunt foarte importante pentru orice ţară, reprezintă un aspect din cultura ţării. Ştiu că oina are tradiţii foarte lungi, există mărturii că au fost meciuri în secolul XIV, apoi la sfârşitul secolului XIX au fost stabilite regulile, Spiru Haret a introdus oina în programul şcolilor. După Revoluţie practic a dispărut şi aş vrea să felicit Federaţia de Oină şi Clubul Frontiera Tomis Constanţa că au făcut ceva important pentru a păstra şi dezvolta oina”, a declarat ambasadorul Marii Britanii.

El a mai spus că prin gestul de a juca această partidă demonstrativă îşi doreşte să sprijine dezvoltarea acestui sport, precizând că există şi în Marea Britanie un sport asemănător cu oina. La finalul partidei, Paul Brummell a adăugat că oina este un sport de echipă, în care deciziile trebuie luate foarte repede, un sport important atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. 

Ambasadorul Marii Britanii a primit mai multe daruri din partea organizatorilor, printre care o minge şi un baston de oină.

Acest meci demonstrativ a fost organizat de către Federaţia Română de Oină, fiind găzduit de Poliţia de Frontieră. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.