Actorul Alec Baldwin a spus că interpretarea preşedintelui Donald Trump într-o serie de scenete din emisiunea de satiră şi umor ”Saturday Night Live” (”SNL”), difuzată de postul NBC, i-a revitalizat cariera în comedie, care era ”moartă” după încheierea sitcomului ”30 Rock” în anul 2012, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mi-am dat seama că, în ceea ce priveşte comedia, eram mort”, a declarat Alec Baldwin, luni, pentru agenţia de presă Reuters, atunci când a fost întrebat dacă are sentimentul că a deschis un nou capitol în cariera lui în industria show-urilor de comedie.

”Poate că eram în comă... acum m-am trezit din comă şi acum sunt pregătit să fac din nou comedie”, a adăugat starul american.

Alec Baldwin se află în turneu de promovare a celui mai recent film al său, comedia animată ”The Boss Baby”, produsă de DreamWorks, ce va fi lansată pe marile ecrane pe 31 martie. În acest film, starul american asigură vocea unui bebeluş îmbrăcat în costum, manager al unei corporaţii care comercializează produse pentru bebeluşi.

Au trecut aproape cinci ani de când Alec Baldwin, în vârstă de 58 de ani, a pus capăt rolului Jack Donaghy, un director de corporaţie, în sitcomul de comedie ”30 Rock”, produs şi difuzat de NBC.

De atunci, starul american a apărut în câteva filme în care a interpretat roluri secundare, însă popularitatea lui a atins din nou o cotă uriaşă după ce a început să interpreteze o versiune parodică a lui Donald Trump în emisiunea de satiră şi umor ”Saturday Night Live”, începând din octombrie 2016, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, ce au avut loc pe 8 noiembrie.

”Cariera mea în comedie chiar a murit, dar acum m-am reîncarnat. În Donald Trump! Oh, Dumnezeule!”, a declarat, cu umor, actorul american.

Audienţa emisiunii de satiră şi umor ”Saturday Night Live”, cel mai longeviv show de comedie din istoria postului NBC, a crescut spectaculos după ce actorul Alec Baldwin a început să îl interpreteze pe Donald Trump în acest program TV, într-o serie de scenete umoristice.

Acele momente parodice, în care Alec Baldwin îl joacă pe Donald Trump ca pe un şef de stat fără minte şi cu o putere de concentrare foarte scăzută, cu un ego exacerbat şi cu o dependenţă vădită de Twitter, au devenit o veritabilă marcă înregistrată a emisiunii ”Saturday Night Live” (”SNL”), dar au atras şi o mânie reală din partea preşedintelui republican.

Donald Trump a criticat show-ul de pe NBC în luna decembrie, spunând că este ”total de neurmărit” şi ”o crimă premeditată”.

Invitat să vorbească despre sentimentele pe care le are după ce a început să îl interpreteze pe Donald Trump, Alec Baldwin a spus că provocarea acestui rol a constat în ”a îi încânta pe unii oameni şi de a îi supăra pe alţii”.

”O mare parte din ţară a votat pentru ca Trump să devină preşedinte, iar eu cred că mulţi dintre acei oameni sunt persoane cărora nu le place modul în care Trump este tratat, nu doar de «Saturday Night Live», ci de industria de comedie în general”, a spus Alec Baldwin.

”Pentru mine, să îl joc pe Trump a fost o experienţă amuzantă, pentru că, atunci când apar în «SNL», e ca şi cum m-aş întoarce acasă”, a adăugat actorul.

Alec Baldwin, starul care a prezentat de cele mai multe ori emisiunea ”Saturday Night Live”, a început să repete rolul Donald Trump în această vară, după ce Lorne Michaels, producătorul show-ului TV, l-a rugat să îşi perfecţioneze felul în care îl imită pe candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Personajul său a avut mai multe apariţii pe parcursul sezonului difuzat în 2016, în special pe durata campaniei prezidenţiale americane.

Printre actorii care l-au interpretat în trecut pe Donald Trump în emisiunea ”Saturday Night Live” s-au aflat Darrell Hammond şi Taran Killam.

Donald Trump însuşi a fost prezentatorul unui episod al emisiunii, în noiembrie 2015.

”Saturday Night Live” este unul dintre cele mai longevive show-uri de satiră şi umor din televiziunea americană şi a avut premiera în 1975.

Alexander Rae ”Alec” Baldwin III, născut pe 3 aprilie 1958, este un actor, producător şi scenarist ameircan. Alec este cel mai mare dintre cei patru fraţi Baldwin, care sunt cu toţii actori. A debutat în televiziune, dar s-a remarcat apoi şi pe marele ecran, într-o serie de filme apreciate de public, precum ”Beetlejuice”, ”The Hunt for Red October”, ”The Aviator” şi ”The Departed”. Evoluţia sa din drama cu accente romantice ”The Cooler” din 2003 i-a adus o nominalizare la Oscarul pentru rol secundar. Din 2006 până în 2013 a interpretat rolul Jack Donaghy în serialul ”30 Rock”, produs de postul de televiziune NBC, pentru care a câştigat două premii Primetime Emmy, trei Globuri de Aur şi şapte Screen Actors Guild.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.