Al Pacino a prezentat premiul Oscar pentru "cel mai bun film" la cea de-a 96-a ediţie a Premiilor Academiei care a avut loc duminică, dar când actorul din "The Godfather" a urcat pe scenă, unii au crezut că a făcut o greşeală atunci când nu a numit toate filmele nominalizate, înainte de a anunţa "Oppenheimer" drept câştigător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se pare că există o oarecare controversă în legătură cu faptul că nu am menţionat toate filmele, aseară, înainte de a anunţa premiul pentru cel mai bun film", a declarat Pacino, luni, pentru ABC News. "Vreau doar să fie clar că nu a fost intenţia mea să le omit, ci mai degrabă o alegere a producătorilor de a nu le mai fi spus din nou, deoarece au fost evidenţiate individual pe parcursul ceremoniei".

"Am fost onorat să iau parte la această seară şi am ales să urmez modul în care ei au dorit ca acest premiu să fie prezentat", a adăugat el.

Înainte ca Pacino să anunţe câştigătorul duminică, el a fost întâmpinat pe scenă cu ovaţii din partea tuturor celor din public.

"Prietenii mei! Vă mulţumesc, vă mulţumesc", a spus el când a ajuns la microfon.

"Este momentul pentru ultimul premiu al serii şi este o onoare pentru mine să îl înmânez", a continuat el. "Zece filme minunate au fost nominalizate, dar doar unul singur va lua premiul pentru cel mai bun film. Şi trebuie să mă duc la plic pentru asta. Şi o voi face.... Iată-l că vine".

"Şi ochii mei văd 'Oppenheimer'", a spus el în timp ce deschidea plicul.

După o reacţie întârziată din partea publicului, Pacino a spus: "Da, Emma Thomas, Charles Roven", enumerând o parte dintre producătorii filmului.

Categoria celui mai bun film nu a fost singura în care fiecare nominalizat nu a fost numit. Atunci când vedetele din "Wicked", Ariana Grande şi Cynthia Erivo, i-au anunţat pe Billie Eilish şi Finneas O'Connell drept câştigători pentru "cel mai bun cântec original", nu s-au întors şi nu i-au numit pe toţi cei nominalizaţi. Cu toate acestea, toate melodiile din categorie au fost interpretate în acea seară.

În declaraţia sa, Pacino a spus că recunoaşte că a fi nominalizat la Oscaruri este un moment important. Pacino a câştigat Oscarul pentru "cel mai bun actor" în 1993 cu rolul din "Scent of a Woman".

"Îmi dau seama că a fi nominalizat este o piatră de hotar uriaşă în viaţa cuiva şi a nu fi recunoscut pe deplin este jignitor şi dureros", a spus el. "Spun acest lucru ca o persoană care are o relaţie profundă cu cineaştii, actorii şi producătorii, aşa că empatizez profund cu cei care au fost defavorizaţi de această omisiune şi de aceea am simţit că este necesar să fac această declaraţie". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.