Actriţa Rita Wilson şi compozitoarea Lesley Barber se numără între noii guvernatori ai Academiei americane de film (AMPAS), care a anunţat luni rezultatele alegerilor privind Consiliul Guvernatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul femeilor a crescut de la 26 la 31, în timp ce numărul celor din comunităţi etnice şi rasiale subreprezentate, de la 12 la 15, potrivit Variety.

Între cei 12 aleşi pentru prima dată în Consiliu se numără actriţa Rita Wilson, compozitoarea Lesley Barber şi scenaristul Howard A. Rodman.

Patru actuali guvernatori au primit un nou mandat: Susanne Bier (branşa regizorilor), Jennifer Todd (producători), Tom Duffield (scenarişti) şi Bonnie Arnold (animaţie). După o pauză, a revenit Bill Corso („Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events”).

Cele 17 branşe din Academie sunt reprezentate fiecare de câte trei guvernatori, care pot deţine două mandate de câte trei ani, consecutiv sau nu, urmate de o pauză de doi ani, după care pot fi din nou aleşi. În total, fiecare poate avea mandate timp de 12 ani.

Scopul Consiliului Guvernatorilor este să stabilească viziunea strategică a Academiei, să se ocupe de fondurile acesteia şi să asigure îndeplinirea misiunii organizaţiei.

Votul pentru funcţiile de conducere va avea loc vara acesta. În prezent, David Rubin este preşedinte, Lois Burwell e prim-vicepreşedinte, Larry Karaszewski, Isis Mussenden şi Wynn P. Thomas sunt vicepreşedinţi, Jim Gianopulos este trezorier, Janet Yang este secretar şi Dawn Hudson este CEO-ul Academiei.

Următoarea gală a premiilor Oscar este stabilită să aibă loc pe 27 martie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.