Actriţa Meryl Streep vrea ca Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, precum şi Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, să vorbească despre problema hărţuirii şi agresiunii sexuale care există la Hollywood şi în politică, scrie variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meryl Streep a vorbit în cadrul unui interviu acordat publicaţiei The New York Times despre numeroasele acuzaţii cu privire la hărţuiri şi agresiuni sexuale care au apărut la Hollywood şi în politică.

„Vreau să le aud despre motivul tăcerii Melaniei Trump. Vreau să o aud vorbind. Are atât de multe lucruri importante de spus. La fel şi Ivanka. Vreau ca să vorbească acum!”, a spus actriţa.

Streep a vorbit şi despre felul în care a hotărât să vorbească despre acuzaţiile de hărţuire şi abuz sexual care au fost lansate la adresa producătorului Harvey Weinstein, având în vedere că ea nu este activă în reţelele de socializare.

„Chiar a trebuit să mă gândesc, deoarece acest lucru chiar sublinia neştiinţa mea cu privire la această problemă, şi punea în evidenţă şi cât de diabolic şi duplicitar este el ca persoană, deşi este un campion în domeniul său de activitate”, a spus artista.

„Când faci filme, crezi că ştii totul despre toată lumea. Atât de multe zvonuri. De fapt, nu ştii nimic. La un anumit nivel, oamenii sunt atât de greu de citit! Şi este şocant. Astfel de acuzaţii au fost lansate cu la adresa unora dintre oamenii mei preferaţi – iar el (Harvey Weinstein, n.r.) nu se numără între aceştia”, a continuat Meryl Streep.

Actriţa a colaborat cu Harvey Weinstein pentru mai multe filme, inclusiv pentru drama biografică „Doamna de Fier/ The Iron Lady”, în care interpretarea rolului Margaret Thatcher i-a adus un premiu Oscar la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal. Din cauza acestor colaborări cu producătorul, Streep a fost criticată de unele persoane care au acuzat-o că avea cunoştinţă despre comportamentul de prădător sexual al acestuia. Artista a respins acuzaţiile.

„Chiar nu am ştiut. Am crezut că are iubite. Când am auzit zvonurile despre actriţe, am crezut că aceasta este o modalitate de a denigra actriţele în general în privinţa capacităţii lor de a obţine un rol. Această idee chiar m-a deranjat. Nu am ştiut că a abuzat oameni. Pe mine nu m-a invitat niciodată într-o cameră de hotel”, a spus actriţa. 

Meryl Streep se numără printre aproximativ 300 de femei de la Hollywood care au iniţiat „Time’s Up” („Timpul s-a scurs”) – o mişcare pentru a proteja femeile din toate domeniile de activitate de hărţuiri şi abuzuri sexuale. Streep a donat 500.000 de dolari organizaţiei, care se ocupă şi de administrarea unui fond de apărare în instanţă dedicat femeilor.

Actriţa Rose McGowan – una dintre femeile care îl acuză de viol pe Harvey Weinstein, a scris recent un mesaj în reţelele de socializare prin care a acuzat-o de ipocrizie pe Meryl Streep, care va participa la un protest tăcut al actriţelor la gala Globurilor de Aur, faţă de inegalitatea de gen din industria cinematografică.

Meryl Streep i-a răspuns actriţei Rose McGowan, asigurând-o că nu ştia despre comportamentul de prădător sexual al producătorului, deşi a colaborat cu el. Ea a argumentat atunci prin faptul că Weinstein avea interesul ca ea să nu afle despre comportamentul său, pentru că asocierea cu ea îi aducea mai multă credibilitate.

De asemenea, o serie de postere cu Meryl Streep şi Harvey Weinstein, în care ochii actriţei sunt acoperiţi de o bandă roşie pe care este scris mesajul „Ştia/ She knew”, au apărut recent în Los Angeles, acestea sugerând că artista avea cunoştinţă despre cazurile de hărţuire şi agresiune sexuală de care numeroase femei îl acuză pe producător.

Meryl Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în anul 1977 cu un rol în filmul „Julia” şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV „Holocaust” şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Nominalizată de 20 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat acest trofeu de trei ori - pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din „Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) şi „The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum „Iubita locotenentului francez”, „Departe de Africa”, „Casa spiritelor”, „Râul ucigaş”, „Podurile din Madison County”, „Orele”, „Diavolul se îmbracă de la Prada”, „Julie şi Julia” şi „Ţinutul din mijlocul verii”.

A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America”, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu nouă Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.