Actriţa franceză Isabelle Huppert nu-şi va putea primi Ursul de Aur onorific la Berlinală din cauză că a fost testată pozitiv pentru Covid, au anunţat organizatorii festivalului de film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Actriţa a fost testată pozitiv (luni) pentru Covid la Paris şi nu va putea deci asista la Festivalul internaţional de film a cărei competiţie are loc până miercuri”, au detaliat organizatorii celei de-a 72-a ediţii într-un comunicat. 

Totuşi, ceremonia decernării Ursului de Aur va avea loc marţi seară, dar la distanţă. „Dat fiind faptul că Isabelle Huppert nu se simte bolnavă, decernarea premiului este menţinută, cu o intervenţie video a actriţei franceze”, au precizat organizatorii. 

Festivităţile vor avea loc aşa cum a fost prevăzut, marţi, de la ora 21.45, la Berlinale Palast. 

Isabelle Huppert va asista în direct de la Paris la ceremonie şi se va adresa publicului. Apoi, va urma proiecţia filmului ei, „À propos de Joan”, regizat de Laurent Larivière. 

Nominalizată la Oscar pentru rolul din „Elle”, regizat de Verhoeven, şi de două ori premiată la Cannes pentru interpretare, Huppert a lucrat de-a lungul carierei cu cineaşti precum Claude Goretta, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Michael Haneke. 

Isabelle Huppert a jucat în peste 100 de filme şi în numeroase producţii de teatru. A câştigat multiple premii pentru interpretare: la Festivalul de film de la Cannes, pentru „Violette Nozière” (1978) şi „La pianiste” (2001), la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, pentru „Madame Bovary”, la Festivalul de Film de la Veneţia, pentru „Une affaire de femmes” şi „La Cérémonie”, care i-a adus şi un premiu César.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.