Tânăra actriţă americană Cailee Spaeny, încă puţin cunoscută publicului larg, a câştigat sâmbătă seara premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul soţiei lui Elvis Presley din filmul "Priscilla", de Sofia Coppola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o experienţă magică şi complet neaşteptată", a declarat actriţa în vârstă de 25 de ani la primirea acestei "distincţii incredibile". Ea a interpretat-o pe Priscilla Beaulieu-Presley de la vârsta de 14 ani până la 29 de ani, permiţând acestui personaj până acum aflat în umbră să îşi spună versiunea sa despre viaţa alături de Elvis, cu care a fost căsătorită între 1967 şi 1973.

Ea i-a mulţumit, de asemenea, Sofiei Coppola, care a câştigat Leul de Aur la Veneţia cu "Somewhere", spunând că este "recunoscătoare pentru această experienţă de viaţă".

Născută la 24 iulie 1998 în Springfield, Missouri, Cailee Spaeny a obţinut primul ei rol major în filmul SF "Pacific Rim Uprising" (2018) de Steven S. DeKnight, urmată de apariţii în acelaşi an în thrillerul "Bad Times at the El Royale" de Drew Goddard, cu Chris Hemsworth, "A Woman of Exception" de Mimi Leder şi "Vice".

De asemenea, a jucat rolul principal în filmul horror "The Craft - The New Witches" (2020). În televiziune, a jucat în serialele HBO "Devs" (2020) şi "Mare of Easttown" (2021), alături de Kate Winslet.

"Priscilla" se bazează pe cartea Priscillei Presley "Elvis şi eu", publicată în 1985.

Elvis şi-a întâlnit viitoarea soţie în 1957 în Germania, unde îşi făcea serviciul militar, şi a adus-o apoi pe proprietatea sa de la Graceland, unde a trebuit să se confrunte cu anturajul regelui Rock'n'Roll-ului şi cu dependenţa de droguri. Regele a făcut-o păpuşa lui, i-a ales rochiile, a obligat-o să-şi schimbe culoarea părului...

În 1968 au avut o fiică, Lisa-Marie, care a murit subit în ianuarie 2023, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a pecetlui uniunea lor, care s-a încheiat odată cu plecarea Priscillei în 1973.

Priscilla Presley, în vârstă de 78 de ani, a fost ea însăşi foarte implicată în producţia filmului, oferind sfaturi şi împărtăşindu-şi amintirile cu Sofia Coppola şi cu actorii săi, în primul rând cu Cailee Spaeny, care i-a mulţumit pentru "generozitatea" sa în cadrul unei conferinţe de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.