Actriţa Adèle Haenel, protagonista filmului „Portrait de la jeune fille en feu” al lui Céline Sciamma, premiat pentru scenariu la Cannes, şi cunoscută din „120 battements par minute”, susţine că regizorul Christophe Ruggia a hărţuit-o sexual de când ea avea vârsta de 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haenel, în vârstă de 30 de ani, a declarat pentru site-ul Mediapart că Ruggia, cu care a lucrat pentru drama „Les diables” (2002), i-a făcut avansuri în mod repetat, a atins-o şi a sărutat-o cu forţa până când a împlinit vârsta de 15 ani. 

Ea a spus că a povestit incidentele mai multor oameni, în urmă cu câţiva ani, înainte de apariţia mişcării #MeToo, însă acum s-a simţit impulsionată să vorbească public despre asta datorită documentarului „Leaving Neverland” despre abuzurile pe care le-ar fi comis Michael Jackson şi a ştirilor că Ruggia pregăteşte un nou film cu două protagoniste care au aceleaşi nume ca personajul ei şi al colegei ei din „Les diables”.

Ruggia a negat acuzaţiile, numindu-le defăimătoare. Într-un comunicat, el a transmis că împreună cu Haenel s-au bucurat de o „relaţie profesională şi cordială”. 

Mediapart, care a publicat acuzaţiile aduse lui Luc Besson, a scris că a luat legătura cu mai mulţi colegi şi prieteni ai lui Haenel şi a avut acces la documente care susţin cele spuse de ea.

Adèle Haenel, de două ori premiată cu César, a debutat în „Les diables” (2002). De atunci au urmat peste 30 de filme.

Ruggia a semnat doar patru filme, cel mai recent - lungmetrajul „Dans la tourmente” (2011). El dezvoltă un nou proiect cu personaje denumite Chloe şi Joseph, nume folosite şi în „Les diables”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.