Actorul Steve Whitmire, care l-a interpretat pe broscoiul Kermit timp de aproape trei decenii, a dezvăluit pe blogul său că este devastat de pierderea rolului şi că a sperat ca Disney să se răzgândească în privinţa înlocuirii sale, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steve Whitmire a explicat că este ”devastat” de pierderea rolului, pentru că astfel simte că eşuează în datoria pe care o avea faţă de eroul său, referidu-se la Jim Henson, regretatul creactor al Păpuşilor Muppets.

Steve Whitmire, în vârstă de 57 de ani, a preluat personajul Kermit după moartea lui Jim Henson, în 1990. Disney nu a motivat înlocuirea actorului cu Matt Vogel.

Compania Muppets Studios, deţinută de Disney, a transmis că îi mulţumeşte lui Steve Whitmire pentru ”contribuţiile sale extraordinare” şi i-a urat ”succes în activităţile sale viitoare”.

Steve Whitmire a mai scris că ”a păstrat tăcerea în ultimele nouă luni în speranţa că Disney se va răzgândi asupra deciziei”.

Actorul a spus că înlocuirea sa în distribuţie cu Matt Vogel a avut loc din cauza a două probleme aduse în discuţie de directori executivi ai Muppets Studio, fără să ofere detalii.

”Simt că sunt într-o formă excelentă şi vreau ca toţi cei care iubesc The Muppets să ştie că nu aş lua niicodată în considerare să îl abandonez pe Kermit sau pe orice alt personaj, pentru că asta ar însemna să abandonez misiunea pe care mi-a lăsat-o Jim Henson - prietenul, mentorul şi eroul meu”, a scris actorul.

El a adăugat că ”Muppets” reprezenta pentru el o ”chemare”, ”un mod de a trăi”, nu doar ”o carieră sau o pasiune”.

”Îmi pare rău dacă v-am dezamăgit în vreun moment. Sunt devastat să eşuez în datoria faţă de eroul meu”, le-a transmis Steve Whitmire fanilor.

Deşi scrisoarea deschisă scrisă de Steve Whitmire pentru ”dragii lui prieteni” a fost preluată de numeroase platforme media, documentul publicat pe blog nu mai este accesibil.

Steve Whitmire a lucrat pentru ”Muppets” încă din anul 1978 şi şi-a mai împrumutat vocea şi în ”Sesame Street”.

Matt Vogel, care şi-a împrumutat vocea pentru imitatorul lui Kermit, Constantine, în filmul din 2014 "Păpuşile Muppets în turneu/ Muppets Most Wanted", va fi auzit mai întâi ca broscoiul Kermit - iubirea dintotdeauna a lui Miss Piggy - în videoclipul "Muppets Thought of the Week" săptămâna viitoare, potrivit The Hollywood Reporter.

Păpuşile Muppets (”The Muppets” în limba engleză) sunt un grup de personaje-păpuşi, cunoscute pentru stilul şi dialogurile lor absurde, burleşti şi adeseori autoironice. După ce au fost create în 1955 de Jim Henson, ele au devenit o franciză a grupului Disney, care cuprinde filme, seriale de televiziune, înregistrări muzicale, publicaţii tipărite şi alte platforme media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.