Actorul şi muzicianul Steve Martin a devenit curator al unei expoziţii de artă, dedicată artistului canadian Lawren Harris, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul hollywoodian, totodată un avid colecţionar de artă, este curatorul expoziţiei ”The Idea of North: The Paintings of Lawren Harris”, care a fost vernisată, vineri seară, la Museum of Fine Arts din Boston. Expoziţia este deschisă pentru public începând de sâmbătă, 12 martie.

”Aceste opere semnate de Harris nu au fost prezentate niciodată împreună. Ele sunt crema creaţiilor sale”, a declarat Steve Martin.

Lawren Stewart Harris (23 octombrie 1885 - 29 ianuarie 1970) a fost un pictor canadian modernist. Născut în Brantford, în provincia Ontario, Lawren Harris a făcut parte din Group of Seven, un grup de şapte artişti avangardişti care au inventat un stil distinct în pictura canadiană, la începutul secolului al XX-lea.

Steve Martin, născut pe 14 august 1945, este un actor, scriitor, producător şi muzician american. S-a remarcat în anii 1960 în calitate de scenarist al unor spectacole de stand up comedy şi, ulterior, a apărut frecvent în emisiunea de televiziune ”The Tonight Show”. În anii 1970 a susţinut numeroase spectacole de comedie, interpretând monologuri originale, marcate de umor absurd şi glume ireverenţioase. În anii 1980, a renunţat la show-urile de stand up şi a devenit un actor hollywoodian de succes, dar şi un scriitor, dramaturg şi muzician foarte apreciat. Starul american a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii, inclusiv Oscar, Emmy şi Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.