Jan-Michael Vincent, cunoscut pentru că a interpretat rolul din serialul "Airwolf" în anii 1980, a murit pe 10 februarie după ce a suferit un stop cardiac, potrivit certificatului de deces, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedete de televiziune din anii 1970 a avut un şir lung de acuzaţii legate de violenţa domestică, posesie de droguri şi abuz de alcool. 

Cariera în actorie a lui Vincent a început în 1967, când a fost descoperit de un căutător de talente pe când activa în California în Garda Naţională a Armatei. Primul lui film a fost "The Bandits", de Robert Conrad. 

Născut în Denver, el a semnat un contract cu studiourile Universal la sfârşitul anilor 1960, şi în 1969 el a apărut în "The Undefeated", cu John Wayne şi Rock Hudson. 

În anii 1970 a apărut pe ecran alături de Robert Mitchum în "Going Home" (1971), a jucat cu Charles Bronson în emblematicul "The Mechanic" (1972), de Michael Winner, şi în "Bite the Bullet" (1975) cu Gene Hackman, despre un maraton de 700 de mile cu cai. 

Alte filme ale sale sunt: "Buster and Billie", "The Tribe", "Big Wednesday", "Hooper", şi "Damnation Alley". 

În 1984, Vincent a fost distribuit în rolul pilotului Stringfellow "String" Hawke, din "Airwolf". 

În timpul celor trei sezoane ale serialului, Vincent a devenit unul dintre cel mai bine plătiţi actori din istoria televiziunii, câştigând 200.000 de dolari pe episod. Tot în această perioadă el a căutat ajutor pentru problemele sale legate de alcool şi droguri. 

S-a retras din actorie în 2009, ultima sa apariţie fiind în "White Boy" din 2002.

A fost căsătorit cel puţin de două ori şi a avut o fiică cu ultima soţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.