Actorul indian Irrfan Khan, cunoscut din filme ca „Slumdog Millionaire”, „Life of Pi” şi „Jurassic World”, a murit la vârsta de 53 de ani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Khan, diagnosticat în 2018 cu o tumoare endocrină, a murit într-un spital din Mumbai. El a urmat un tratament şi la Londra, despre care a vorbit într-o scrisoare deschisă publicată la câteva luni după ce a dezvăluit că este bolnav.

Fani şi actori din întreaga lume l-au susţinut, trimiţându-i mesaje de încurajare, iar după anunţul deceseului, numeroşi actori indieni au trimis mesaje de condoleanţe.

Khan era considerat unul dintre cei mai talentaţi actori indieni. A fost premiat în 2013 cu National Film Award pentru rolul principal din „Paan Singh Tomar”, un film biografic despre un atlet care a devenit infractor.

A jucat în mai multe filme de succes de la Bollywood, iar la nivel internaţional s-a remarcat în „The Warrior” (2001), regizat de Asif Kapadia, premiat cu BAFTA.

Între cele mai cunoscut filme în care a jcuat se numără „Slumdog Millionaire” (2008) şi „Life of Pi” (2012), recompensate cu premii Oscar, şi „Jurassic World” (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.