Actorul canadian Donald Sutherland, regizoarea franceză Agnes Varda, scenaristul şi regizorul Charles Burnett şi directorul de imagine Owen Roizman vor primi câte un premiu Oscar pentru întreaga activitate, a anunţat într-un comunicat Academia Americană de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia a transmis că actorului Donald Sutherland îi este astfel recunoscută o carieră strălucită, devenind una dintre figurile cele mai recognoscibile de la Hollywood. 

Actorul în vârstă de 82 de ani, câştigător al unui Glob de Aur, a devenit celebru cu rolul din "The Dirty Dozen" (1967) şi a apărut în 140 de filme.

Scenaristul şi regizorul Charles Burnett, directorul de imagine Owen Roizman şi regizoarea Agnes Varda vor fi de asemenea recompensaţi cu câte o statuetă în cadrul unei ceremonii care va avea loc în noiembrie, la Los Angeles. 

"Governors Awards de anul acesta aduce un tribut pentru patru artişti a căror muncă reflectă diversitatea şi care împărtăşeşte umanitatea noastră", a spus preşedintele Academiei, John Bailey. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.