Două activiste Femen topless au întrerupt un concert pe care Woody Allen în susţinea la Hamburg şi au cerut renunţarea la "legea tăcerii" în cazul acuzaţiilor de abuz sexual aduse regizorului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul activistelor Femen a publicat un videoclip pe pagina de Facebook cu două femei ce urcă pe scenă în timpul concertului lui Allen, care cânta la clarinet cu noua lui trupă de jazz New Orleans, marţi, în nordul portului Hamburg. 

Cu piepturile goale, două femei au purtat înscrisuri pe piele, citate dintr-o scrisoare deschisă şi publicat în 2014 de Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Allen. În acest text, tânăra descrie agresiunile sexuale la care a fost supusă de regizor. Cele două reprezentante Femen prezente la Hamburg au cerut cu mâinile ridicate să se pună capăt imunităţii care-i înconjoară pe autorii presupuşi a fi abuzat sexual. 

"Ele au amintit lumii şi publicului iubitor de jazz că Allen nu este un regizor şarmant, muzician şi actor", ci şi un părinte abuziv, au scris cei de la Femen Germania.  

Acuzaţia că Woody Allen a abuzat-o pe Dylan Farrow, acum în vârstă de 31 de ani, l-a urmărit mult timp pe regizorul laureat cu Oscar pentru filmele "Annie Hall" şi "Midnight in Paris". 

Fratele ei, Ronan, şi mama, actriţa-activistă Mia Farrow, au declarat că nu au depus plângere în anii 1990 din cauza "fragilităţii" lui Dylan, iar procurorii au decis să nu urmărească cazul. 

Regizorul din New York a fost confruntat cu această problemă din nou anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, când filmul său, "Cafe Society" a deschis evenimentul. În aceeaşi zi cu premiera, Ronan Farrow a publicat un editorial în revista The Hollywood Reporter în care a lăsat multe semne de întrebare pentru opinia publică. 

Întrebat de reporterii de la Cannes, Woody Allen nu a vrut să comenteze, precizând doar că ceea ce are de spus despre aceste acuzaţii apare în editorial. 

Woody Allen, născut pe 1 decembrie 1935, la New York, este regizor, scenarist şi actor. A debutat ca regizor cu ”What's Up, Tiger Lily?”, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără ”Annie Hall” (1977), ”Manhattan” (1979), ”Another Woman” (1988), ”Match Point” (2005), ”Vicky Cristina Barcelona” (2008), ”Midnight in Paris” (2011) şi ”Blue Jasmine” (2013).

Cineastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original - în 2012, pentru ”Midnight in Paris”, în 1987, pentru ”Hannah and Her Sisters”, şi în 1978, pentru ”Annie Hall”, şi unul pentru regie, în 1978, pentru ”Annie Hall”.

Din palmaresul său mai fac parte, între altele, trei trofeee Globul de Aur şi şapte premii BAFTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.