Ziua Internaţională a Copilului va prilejui, miercuri, întâlnirea tinerilor spectatori cu atelierul ”1 iunie cu poveşti”, coordonat de Alexandrina Halic la Teatrul ”Ion Creangă”, Radio România Cultural va difuza timp de 24 de ore programe dedicate lor, pe teme muzicale din pelicule animate, marca Disney, iar la Bookfest Junior cei mici vor avea parte de ateliere de povestit, lansări de carte şi întâlniri cu scriitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atelierul ”1 iunie cu poveşti” va avea loc pe 1 iunie, de la ora 18.00, la sediul administrativ al Teatrului Ion Creangă din strada General Constantin Budişteanu nr. 24. 

Povestea va începe cu a fost odată un împărat. ”Jocul este simplu. Vom pune alandala cei mai bravi eroi, apoi vom lua faptele lor neînfricate şi le vom întoarce pe dos. Vom completa totul cu o mână de zmei sau spâni, care în final devin buni”, informează un comunicat al instituţiei.

Atelierul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 11 ani, aceştia fiind invitaţi de actriţa Alexandrina Halic să descopere lumea fascinantă a personajelor poznaşe şi să se distreze creând noi poveşti.

Accesul la atelier este gratuit, în limita locurilor disponibile. 

 De la ”Michey Mouse” la ”Planes”, ”Hercule”, ”Tarzan” sau ”Rapunzel” - Teme muzicale din pelicule animate diverse, marca Disnery, se vor auzi la Cultural Junior pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Gazda postului, Lidia Laic, îi va invita pe părinţi şi copii în călătorii prin parcurile şi muzeele lumii, le va spune poveşti auzite, citite sau inventate, va juca teatru, le va recomanda cărţi, filme, spectacole, benzi desenate şi desene animate. La Cultural Junior, cei mici vor face cunoştinţă cu alţi copii şi vor vorbi despre ştiinţă pe înţelesul tuturor.

De la ora 19.00, copiii şi părinţii vor păşi în lumea Disney. Cele 120 de minute de program vor fi dedicate universului muzicii şi personajelor animate create de Walt Disney.

Programul serii propune întregii familii poveştile operei, poveşti cu Hansel şi Gretel, cu piraţi, cu domniţe şi cavaleri, cu prinţi şi prinţese, dar şi câteva poveşti clasice, precum ”Motanul Încălţat”, ”Ţugulea” şi ”Neghiniţă”.

”Cultural Junior este un proiect pilot de o zi pe care postul public îşi doreşte să-l permanentizeze la un moment dat. Mi-ar plăcea ca băieţelul meu de cinci ani şi jumătate să fie atras de sound-ul modern şi de subiectele abordate pentru varsta şi pe limba lui la acest post de radio”, a declarat managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Cultural Junior va putea fi ascultat, pe 1 iunie, pe toate site-urile radiourilor naţionale şi regionale din portofoliul Radio România.

De asemenea, în aceeaşi zi, Radio România Muzical organizează concursul naţional “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, dedicat elevilor din clasele gimnaziale şi primare. Astfel, pe 1 iunie, în intervalul orar 13.10 - 13.30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate cinci fragmente muzicale pentru care elevii participanţi la concurs trebuie să indice autorul şi lucrarea din care fac parte.

Tot de Ziua Internaţională a Copilului, peste 10.000 de copii şi părinţi sunt aşteptaţi să participe la evenimentul în aer liber ”Copiii colorează viaţa”, organizat de Itsy Bitsy FM, miercuri, în parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti, informează organizatorii.

De dimineaţă până seara, pe aleile parcului vor fi organizate peste 50 de ateliere distractive părinte - copil, cele mai iubite jocuri ale copilăriei, multe concursuri cu premii, expoziţii, muzică şi dans, un adevărat festival - maraton cu peste 10 ore de bucurie în familie. Itsy şi Bitsy îşi aşteaptă prietenii la distracţie în aer liber alături de Zăpă, care pregăteşte zeci de surprize pe scena unde vor cânta şi vor dansa peste 200 de copii.

Sărbătoarea de 1 Iunie va fi marcată şi la Târgul Internaţional de Carte din Bucureşti, printr-un program dedicat copiilor şi adolescenţilor: Bookfest Junior, unde aceştia sunt aşteptaţi să se întâlnească cu scriitorii, să participe la numeroase concursuri, ateliere de teatru şi desen şi să răsfoiască cele mai recente apariţii editoriale. 

Vizitatorii sunt de asemenea aşteptaţi cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi (Happy Hours) şi cu tot felul de premii surpriză. Editurile susţinătoare ale programului sunt Humanitas, Curtea Veche Publishing, Editura Niculescu, Meteor Press, All, Rao, Editura Arthur, Editura Trei, Nemira, Okian, Paralela 45, Corint Junior, Casa Radio, Pandora M şi Editura Diana.

Televiziunea Română lansează stagiunea de ”Teatru în TVR”, pe 1 iunie, urmând ca la sediul televiziunii, în curtea radiodifuzorului public, să fie prezentate spectacole realizate de teatrele partenere, în cadrul unui proiect demarat şi coordonat de Casa de Producţie TVR. Primul spectacol al stagiunii, programat de Ziua Internaţională a Copilului, la ora 18.00, aduce în scenă actorii Teatrului Ion Creangă, cu spectacolul ”Clowns”, în regia lui Ştefan Ruxanda. Din distribuţia spectacolului fac parte Florin Gorgon-Grigorescu, Consuella Gorgon-Grigorescu, Cătălin Gorgon-Grigorescu şi Oana Sterie.

Biletele pot fi cumpărate de la Teatrul Ion Creangă şi de la distribuitori. Accesul publicului se va face prin intrarea TVR din strada Muzeul Zambaccian, începând cu ora 17.00.

Dino Parc Râşnov, în colaborare cu Muzeul Naţional Secuiesc, va găzdui începând cu 1 iunie o expoziţie unicat, în care vizitatorii vor putea să admire scheletul de 7 metri lungime şi 3,5 metri înălţime al unui mastodont descoperit la Racoşul de Sus în anul 2008. Scheletul este complet în proporţie de 85% şi, potrivit specialiştilor, aparţine speciei Anancus Arvernensis, un strămoş al mamutului, care a trăit în urmă cu 3 milioane de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.