Cel mai mare site de video şi, probabil, site-ul cu cele mai multe reclame din lume, YouTube, va permite utilizatorilor săi să plătească strict pentru a scăpa de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

YouTube a început să testeze în Europa un nou tip de abonament lunar, diferit de Premium. Spre deosebire de Premium, noul abonament oferă o singură facilitate: scuteşte utilizatorul de reclame.

Google, care cândva penaliza site-urile cu prea mult Adsense, dar care a ajuns să umple la refuz YouTube de reclame, este conştient de relaţia neprietenoasă dintre numeroasele reclame şi utilizatorii YouTube.

Acesta este contextul în care un abonament, doar cu funcţia de blocare a reclamelor, are sens. Numit Premium Lite, acesta nu oferă funcţii precum redarea în fundal sau download-ul clipurilor, ci doar elimină reclamele din toate versiunile site-ului, de la desktop, până la aplicaţiile mobile şi TV.

Testat în mai multe ţări nordice, Premium Lite promite eliminarea reclamelor pentru 7 euro pe lună. Noul abonament este mai ieftin cu 5 euro decât YouTube Premium în ţările nordice.

În România, YouTube Premium costă 35 de lei pe lună, adică aproximativ 7 euro. Asta înseamnă că Premium Lite ar trebui să ajungă la noi undeva în jur de 3 euro pe lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.