Xella România, cel mai mare producător de BCA din România şi unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă vânzarea operaţiunilor de prefabricate din beton către Romcim. Tranzacţia face obiectul aprobării de către Consiliul Concurenţei din România. Încheierea tranzacţiei ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Xella România, cel mai mare producător de BCA din România şi unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă vânzarea operaţiunilor de prefabricate din beton către Romcim, un furnizor pe piaţa construcţiilor din România pentru ciment, agregate şi betoane”, anunţă compania.

Operaţiunile care fac obiectul tranzacţiei deservesc piaţa de construcţii civile şi infrastructură de transport.

”Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piaţa de BCA şi de construcţii în ansamblu, şi ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluţii de zidărie durabile şi eficiente. Aceasta este o continuare a strategiei noastre, axată în a oferi clienţilor noştri soluţii sustenabile, eficiente şi calitate accesibilă. Sunt mulţumit că divizia de prefabricate şi cei aproximativ 180 de angajaţi vor ajunge sub managementul unui furnizor de top pe piaţa construcţiilor din România şi sunt încrezător în viitorul său succes”, anunţă Christophe Clemente, chief executive oOfficer Xella Group.

În 2018, Xella România a achiziţionat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, şi operaţiuni în prefabricate din beton, var şi teracotă. Achiziţia grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziţia de lider al pieţei locale de materiale de construcţii, devenind cel mai mare producător de BCA din România. O

peraţiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unităţi de producţie la Deva şi Oradea.

Grupul Xella este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de soluţii eficiente şi durabile de zidărie pentru întreaga casă şi operează în 22 de ţări din Europa. Xella are în portofoliu branduri precum Ytong, Silka, Hebel şi Multipor.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.