Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a discutat despre ridicarea unora sau tuturor tarifelor impuse importurilor chineze şi a sugerat oferirea unei retrageri a tarifelor în timpul negocierilor programate să aibă loc pe 30 ianuarie, potrivit unor persoane apropiate discuţiilor, citate de Wall Street Journal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a respins informaţia.

”Nici secretarul Mnuchin nici ambasadorul Lighthizer nu au făcut vreo recomandare cuiva, referitoare la tarife sau alte părţi ale negocierilor cu China”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vicepremierul chinez Liu He va efectua o vizită în Statele Unite pe 30-31 ianuarie pentru ultima rundă de discuţii comerciale, în vederea rezolvării conflictului comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii.

În lipsa unui acord cu China, administraţia Trump urmează să majoreze tarifele pentru produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%, de pe 2 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.