Preşedintele american Donald Trump pregăteşte un nou set de tarife pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, înainte de discuţiile comerciale programate să aibă loc la Beijing, potrivit unui articol publicat sâmbătă de Wall Stret Journal (WSJ), preluat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloomberg a relatat vineri că preşedintele ar fi dat instrucţiuni consilierilor săi să continue planurile referitoare la tarife, chiar dacă cele două părţi se pregătesc să se întâlnească pentru a încerca reducerea tensiunilor comerciale.

Noile tarife vor fi stabilite la 10%, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de WSJ, nivel sub cel de 25% anunţat anterior de administraţie.

Nivelul mai scăzut al tarifelor are un dublu scop: reducerea impactului asupra consumatorilor americani înaintea sezonului cumpărăturilor de sărbători şi ajutarea republicanilor în campania electorală pentru alegerile din această toamnă.

În timp ce alegătorii apreciază politica economică a lui Trump, numeroase sondaje arată că democraţii au un avantaj mare şi că oamenii resping războaiele comerciale ale preşedintelui.

Preşedintele ar urma să ameninţe cu tarife comerciale mai mari,  pentru a forţa Beijingul în timpul negocierilor, potrivit WSJ.

În ultimele câteva săptămâni, Trump a semnalat în repetate rânduri că ar putea introduce noi tarife, cu impact asupra unei game largi de bunuri, oricând va considera oportun să facă acest lucru.

Preşedintele s-a întâlnit în această săptămână cu comsilierii săi comerciali, între care secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross şi Reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.