Wizz Air se concentrează pe creşterea organică, potrivit directorului lanţului de aprovizionare, Owain Jones, care a refuzat să comenteze dacă operatorul aerian ungar a făcut recent o ofertă de preluare companiei concurente mai mari easyJet, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atenţia noastră este concentrată oe creşterea organică”, a declarat joi Jones, la conferinţa AirFinance Journal.

Potrivit unor surse, Wizz Air este compania interesată de preluarea easyJet, după ce operatorul aerian britanic a anunţat în septembrie să primit o propunere, dar nu a menţionat numele ofertantului.

Jones a spus că nu poate comenta speculaţiile din presă, întrebat fiind dacă Wizz se află în spatele ofertei pentru easyJet.

Wizz Air, care s-a dezvoltat rapid în ultimii cinci ani, extinzându-se din baza sa est-europeanp în vestul Europei, a afirmat în trecut că vrea să îşi extindă prezenşa pe aeroportul londonez Gatwick, care este un centru operaţional puternic al easyJet.

Sloturi la aeroportul Gatwick ar putea deveni disponibile în curând, după ce British Airways a anunţat joi că renunţă la operaţiunile pe distanţe scurte de pe aeroport.

"Rămânem la fel de interesaţi de Gatwick precum am fost şi aşa cum am spus şi aşa cum a spus Jo Varadi de la începutul pandemiei", a spus Jones când a fost întrebat dacă Wizz va licita pentru sloturile BA.

Cea mai mare companie aeriană low cost din Europa, Ryanair, a pus la îndoială dacă Gatwick este locul potrivit pentru companiile aeriene low cost, dar Wizz a spus că ar putea face ca Gatwick să funcţioneze.

"Ne vom muta la un aeroport doar dacă vom opera la nivelul corect al costurilor", a spus Jones la întrebarea despre costurile de la Gatwick.

Surse din industrie au declarat că Wizz, care are deja comandate 240 de avioane, este în negocieri cu producptorul european de aeronave Airbus cu privire la achiziţionarea a cel puţin 100 de avioane cu corp îngust, dar Jones a refuzat să spună dacă sunt în curs discuţii.

"Vom continua să analizăm ce este disponibil pe piaţă şi ce se potriveşte cu aspiraţiile noastre de creştere", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.