WhatsApp a început să testeze o versiune pentru iPad, semn că, nu peste mult timp, cel mai popular serviciu de comunicare va funcţiona şi pe tabletele Apple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr redus de utilizatori ai versiunii beta de WhatsApp pentru iPhone au primit acces la o versiune optimizată pentru iPad, prin intermediul platformei de testare a aplicaţiilor TestFlight.

Din capturile de ecran publicate de cei care au ajuns să o instaleze, versiunea de iPad arată, în mare, la fel ca cea de iPhone, cu deosebirea că lista de chat-uri rămâne activă alături de fereastra de comunicare, datorită ecranului mai mare.

Interfaţa este atât de asemănătoare celei de iPhone, încât este greu de înţeles de ce a avut WhatsApp nevoie de atâta vreme să dezvolte o aplicaţie de iPad.

Şeful WhatsApp, Will Cathcart, a confirmat intenţia companiei de a dezvolta o aplicaţie de iPad în ianuarie 2022, aplicaţie care nu este încă finalizată la mai bine de un an şi jumătate distanţă.

Cu versiunea beta disponibilă acum, cel puţin devine cert faptul că va exista o versiune de WhatsApp pentru iPad. Serviciul deţinut de Meta era unul dintre puţinele servicii importante de comunicare care nu avea şi o versiune de iPad.

Anul acesta, WhatsApp a lucrat din plin la modernizarea serviciului rămas mult în urma concurenţei, lansând o mulţime de noutăţi, de la canalele de comunicare, la funcţia de editare a mesajelor.

Până în martie 2024, WhatsApp trebuie să-şi deschidă protocolul pentru ca utilizatorii săi să poată comunica cu cei ai altor platforme de comunicare, precum Telegram şi Signal, conform noilor norme europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.