Transportatorul aerian naţional Tarom pregăteşte programul de zbor de iarnă, când va inaugura mai multe rute noi şi va creşte frecvenţele pe alte zboruri, a declarat miercuri directorul general al companiei Werner Wolff, într-o conferinţă de presă la Sibiu, subliniind că operatorul va fi mult mai prezent în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătim un plan de zbor de iarnă, să vedem disponibilitatea aeronavelor pe care le vom avea. Vom veni cu noutăţi, vom creşte numărul de frecvenţe pe anumite rute şi vom lansa destinaţii noi. Nu putem dezvălui încă despre ce destinaţii noi este vorba, din cauza competiţiei. Dacă există o legătură aeriană, atunci există posibilitatea de a conecta şi mai multe oraşe din România cu cele europene şi nu numai, ceea ce ar da plus-valoare locului pe care îl conectăm”, a declarat miercuri Werner Wolff, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

De altfel, acesta a declarat recent într-un interviu acordat News.ro că Tarom ar putea lansa în lunile următoare curse directe spre Odessa, Tbilisi, Baku şi Erevan.

Acesta a participat miercuri la un eveniment organizat pentru a celebra inaugurarea rutei Bucureşti-Sibiu-Stuttgart, operată de Tarom începând cu 15 iulie.

Conducerea companiei apreciază că deschiderea rutei Bucureşti - Sibiu – Stuttgart reprezintă un avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune.

”Există cerere de la Sibiu, a fost un potenţial care a fost calculat. Gradul de încărcare a fost de circa 50-60% în primele zile de operare ale cursei şi nu este rău pentru început. Toate aceste noi rute vor contribui la dezvoltarea oraşului Sibiu”, spune şeful Tarom.

Compania va opera trei zboruri pe săptămână din Sibiu spre Stuttgart, adăugându-se celor şase frecvenţe săptămânale operate deja din Sibiu către Munchen.

”Mă bucur că avem posibilitatea din acest an să reluăm această rută. Trebuie să facem legătura între Capitala ţării şi fosta capitală culturală europeană”, a adăugat Werner Wolff, care a menţionat că Tarom are o strategie pentru a dezvolta fiecare aeroport în sine, conectându-le cu marile aeroporturi externe.

Directorul general al Tarom, Werner Wolff, a declarat că unul dintre principalele motive pentru care societatea de stat a decis deschiderea acestei noi rute îl reprezintă potenţialul de creştere şi consolidare pentru industria româno-germană din regiune.

“Marquardt, Siemens, Star Transmission, Bosch, Continental sunt doar câteva exemple de companii germane care au găsit modelul succesului în Sibiu. Trebuie să fim conştienţi de forţa ‘magnetică’ a Sibiului pentru investitorii germani, şi nu numai. De aceea, Tarom doreşte să facă parte din acest model de succes, să contribuie la dezvoltarea relaţiilor română-germane din regiune, să reducă distanţa dintre cele două lumi, pe calea aerului. După Munchen, pasul firesc pentru noi a fost Stuttgart”, a subliniat Werner Wolff.

La rândul său, vice-preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Christine Manta-Klemens, afirmă că această rută a fost foarte aşteptată, mai ales de către oamenii de afaceri şi de policieni, mai ales având în vedere evenimentele în care Sibiul va fi implicat anul viitor.

„Extinderea operaţiunilor Tarom pe Aeroportul Internaţional Sibiu este o veste bună pentru sibieni. Salutăm cursa Sibiu-Bucureşti, foarte importantă pentru noi şi din perspectiva evenimentelor în care Sibiul este implicat în 2019. În egală măsură, ne bucură noile curse către cele mai căutate destinaţii din Germania”, a declarat Christine Manta-Klemens, vice-preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

De asemenea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea, spune că diversificarea opţiunilor de călătorie prin introducerea zborurilor operate de Tarom spre Stuttgart consolidează actuala reţea de rute.

„Procesul de dezvoltare de rute al companiei naţionale Tarom demarat încă de la începutul acestui an îşi face simţită prezenţa şi în ceea ce priveşte destinaţiile operate de pe aeroportul din Sibiu. Astfel, prin reluarea cursei interne Bucureşti – Sibiu se dă curs nevoii de conexiune a mediului de afaceri, şi nu numai”, a declarat directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Tarom are circa 1.850 de salariaţi şi operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023.

 În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunţ în acest sens.

Potrivit planului prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli, Tarom ar putea ajunge pe profit în acest an, după 11 ani de pierderi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.