Administraţia Biden a revizuit regulile menite să îngreuneze accesul Chinei la cipuri şi echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenţă artificială (AI) din SUA, ca parte a unui efort de a împiedica dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regulile, lansate în octombrie, urmăresc să oprească livrările către China de cipuri AI mai avansate proiectate de Nvidia şi alte companii, în timp ce Washingtonul restricţionează Beijingul din cauza temerilor că sectorul său tehnologic ar putea ajuta la susţinerea armatei Chinei.

Noile reguli, care au 166 de pagini, intră în vigoare joi. Ele clarifică, de exemplu, că restricţiile privind livrările de cipuri către China se aplică şi laptopurilor care conţin acele cipuri.

Departamentul pentru Comerţ, care supraveghează controalele exporturilor, a declarat că intenţionează să continue să îşi actualizeze restricţiile privind livrările de tehnologie către China, deoarece încearcă să întărească şi să ajusteze măsurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.