Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a inaugurat în zona de nord a Bucureştiului primul oraş medical din România, un ansamblu de spitale, Enayati Medical City, investiţie de 60 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În  2015, Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a vândut toate acţiunile la reţeaua privată, şi în 2018 a început această investiţie.

Acum aşteaptă restul de avize pentru spitalul de geriatrie, care se va deschide într-o săptămână-două, iar spitalul de oncologie la sfârşitul lunii martie.

”În zona de nord a Bucureştiului a fost ridicat un ansamblu de spitale cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare şi fizioterapie şi 60 de cabinete medicale care acoperă toate specialităţile de la medicina de familie până la medicina integrativă”, a anunţat compania.

În ultimii 30 de ani, în România au fost construite doar şapte spitale de la zero şi în Bucureşti, doar patru spitale greenfield: spitalul Euroclinic construit în 2005 şi achiziţionat în 2010 de Reţeaua Regina Maria cu o suprafaţă de 4.000 mp, spitalul Monza Centru Cardiovascular cu o suprafaţă de 18.000 mp, spitalul de copii Victor Gomoiu cu o suprafaţă de 19.300 mp (singura investiţie a statului) şi Enayati Medical City cu o suprafaţă de 35.000 mp şi multiple funcţiuni spitaliceşti.

”Primul oraş medical din România, Enayati Medical City, a demonstrat că se poate face de la zero, repede şi corect infrastructura spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiţii de maximă siguranţă atât medicală cât şi umană”, spun reprezentanţii companiei.

Investiţia s-a ridicat la 60 de milioane de euro şi a durat doi ani de la faza de autorizaţie de construcţie până la deschiderea propriu-zisă.

“Am realizat în doi ani de zile o unitate spitalicească cu 300 de paturi luând în considerare toate circuitele şi nevoile pe care le-ar putea avea o asemenea structură. De la circuitul de gaze medicale, la şapte circuite diferite de ventilaţie realizate peste normele în vigoare (post-operator şi ATI, operator, transplant medular, radioterapie, cabinete medicale şi saloane), la rezerva de apă de peste 100 mc,, la distanţare conformă cu normativele în vigoare inclusiv epidemiologice, la reţeaua electrică realizată în parametri de consum reali, toate au fost gândite şi executate de la început. Acesta este  marele atu al spitalului construit de la zero, de aceea consider o urgenţă maximă în România investiţiile în spitale noi. De aceea, alături de partenerii de la Monza am dezvoltat infrastructura spitalicească greenfield”, spune doctorul Wargha Enayati.

Enayati Medical City are: un spital de oncologie şi recuperare cu şase săli de operaţie şi 100 de paturi din care 18 ATI şi chimiorerapie operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PETCT şi medicină nucleară operate de Neolife; un spital de recuperare şi geriatrie cu secţii de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenrative şi paliatie cu 150 de paturi; un centru rezidenţial pentru vrstnici cu apartamente şi camere cu 50 de locuri şi centru de zi pentru seniori cu activităţi recreative.

Are totodată cea mai mare policlinică cu 60 de cabinete în care vor funcţiona furnizori diferiţi de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr Leventer, Dr Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) şi va acoperi toate aria de specialităţi medicale, de la recoltare la recuperare cardio şi neuro.

Are şi un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness şi toate funcţiunile de ultimă generaţie.

”În completarea funcţiunilor medicale, în Enayati Medical City am inclus restaurant, cafenea, magazine, farmacii, birouri, sală de conferinţă de 200 de locuri, spaţiu de expoziţie şi leisure, parcare supra şi subterană cu peste 170 de locuri, grădini suspendate, curţi de lumină şi decoraţiuni de lux”, mai arată compania.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.