Walmart şi-a atins obiectivul de a angaja 150.000 de persoane şi intenţionează să mai atragă alte 50.000, pentru a răspunde cererii pentru alimente şi o gamă largă de alte bunuri, de la maşini de cusut la aparate de ras electrice, în timpul pandemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de retail este cel mai mare angajator privat din Statele Unite, având 1,5 milioane de angajaţi. La jumătatea lunii martie, grupul anunţa planuri de ocupare a 150.000 de posturi în magazine, centre de distribuţie şi depozite, până la sfârşitul lunii mai.

Şi alţi comercianţi cu amănuntul de produse esenţiale au angajat mii de persoane, între aceştia numărându-se Amazon, Kroger şi CVS Health.

De la anunţarea obiectivului său, Walmart a angajat în medie 5.000 de persoane pe zi, şi a primit peste 1 milion de cereri, a afirmat directorul pentru resurse umane al Walmart, Donna Morris. Ea a arătat că circa 85% dintre noile angajări sunt temporare sau part-time, dar unele vor deveni permanente.

Pentru a accelera angajările, Morris a spus că a scurtat procesul de recrutare de la două săptămâni la 24 de ore, permiţând angajaţilor să aplice printr-un mesaj text, şi că a colaborat cu peste 70 de companii pentru a găsi lucrători care au fost trimiţi în şomaj tehnic în industrii grav afectate de epidemie, precum restauraţie şi hoteluri.

Morris a adăugat că alte 50.000 de angajări se vor concentra pe domenii cheie, cum ar fi şoferi, casieri, lucrători în depozite şi cumpărători personali în magazine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.