Walmart se aşteaptă ca aproximativ 65% din magazinele sale să fie deservite prin automatizare până la sfârşitul anului fiscal 2026, la doar câteva zile după ce a dezvăluit planurile de a concedia peste 2.000 de persoane la unităţile care onorează comenzi online, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul, făcut săptămâna trecută, la reuniunea anuală a investitorilor din Tampa, Florida, a gigantului american de retail, vine pe măsură ce Walmart îşi foloseşte din ce în ce mai mult magazinele uriaşe pentru a gestiona livrările de comenzi online şi investeşte masiv în automatizare pentru a accelera procesarea comenzilor la unităţile sale de onorare a comerţului electronic.

Nu este clar dacă această mişcare va duce la mai multe concedieri la cel mai mare angajator privat al Statelor Unite, cu aproximativ 1,7 milioane de muncitori din SUA şi alţi 60.000 în străinătate.

Compania a spus că măsurile vor reduce nevoia de roluri mai puţin plătite.

”Pe măsură ce schimbările sunt implementate în întreaga afacere, unul dintre rezultate este că va fi ne voie de roluri care necesită mai puţină forţă de muncă fizică, dar care au o rată de remunerare mai mare”, a spus retailerul din Bentonville, Arkansas.

De-a lungul timpului, compania anticipează o creştere a producţiei pe persoană, datorită automatizării, menţinând sau chiar sporind numărul de asociaţi pe măsură ce se creează noi roluri, a adăugat acesta.

Aproximativ 55% dintre pachetele pe care le procesează prin centrele sale de fulfillment vor fi mutate prin instalaţii automate până în ianuarie 2026, îmbunătăţind mediile costurilor unitare cu aproximativ 20%, a spus compania.

”Această eficienţă sporită nu numai că va sprijini o gestionare mai bună a stocurilor, dar va sprijini şi afacerea de comerţ electronic în creştere rapidă a Walmart”, a scris analistul Ben Bienvenu , de la Stephens Inc, într-o notă.

Walmart, care operează peste 5.000 de magazine din SUA, nu a răspuns imediat la întrebările dacă măsurile vor avea ca rezultat concedieri pe termen scurt.

Cel mai mare retailer din lume după vânzări şi-a menţinut previziunile pentru anul fiscal care se va încheia la 31 ianuarie 2024, care prevede o creştere a vânzărilor nete cu 2,5% până la 3% şi a câştigurilor cu 5,90 dolari până la 6,05 dolari per acţiune.

Compania şi-a păstrat, de asemenea, prognoza privind creşterea vânzărilor pentru primul trimestru, între 4,5% şi 5%, la furs valutar constant.

Walmart a investit miliarde de dolari în tehnologie pentru facilităţile sale de comenzi online, inclusiv achiziţionarea companiei de robotică alimentară Alert Innovation şi parteneriatul cu companii precum Knapp, pentru a ajuta la reducerea numărului de paşi necesari angajaţilor pentru a procesa comenzile de comerţ electronic de la 12 la cinci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.