Indicii bursieri de pe Wall Street şi-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declaraţiilor preşedintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricţii din cauza variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,16%, S&P 500 cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%.

”Dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de restricţii”, a declarat Biden luni, într-o conferinţă de presă.

Acţiunile îşi revind după declinul consemnat vineri, în care indicele Dow a consemnat cea mai slabă evoluţie zilnică după octombrie 2020. Indicele Dow a scăzut vineri cu 2,5%, S&P 500 cu 2,3%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%. Toţi cei trei indicii au scăzut pe ansamblul săptămânii trecute.

”Încă sunt mai multe întrebări decât răspunsuri legate de varianta omicron, dar după ce s-a întâmplat vineri, revenirea de astăzi este un semn binevenit”, a declarat Ryan Detrick, de la firma LPL Financial.

Câştigătoarele zilei de vineri sunt marile companii din sectorul tehnologiei. Acţiunile testa au urcat cu peste 4%, Microsoft cu 2,4%, iar Amazon şi Apple cu câte 2%/ Acţiunile Twitter au avut o evoluţie fluctuantă în urma anunţului directroului general Jack Dorsey privind retragerea sa de la conducerea companiei de media socială.

Titlurile companiilor din sectorul tehnologiei au fluctuat între scădere şi creştere. Acţiunile Uniterd Airlines au urcat cu peste 1%, Toyal Caribbean cu 3,9%, iar TJX Companiei cu peste 2%.

Acţiunile Merck au coborât însă cu peste 5%, după ce Citi le-a retrogradat de la recomandarea de cumpără la neutru, afirmând într-o notă adresată clienţilor că problemele companiei legate de dezvoltarea medicamentului său pentru HIV afectează potenţialul pe termen lung al Merck.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a revenit luni peste nivelul de 1,5%, după ce refugierea de vineri a investitorilor în active considerate sigure, cum ar fi obligaţiunile, au dus la scăderea dobânzilor. Preţurile evoluează în sens invers randamentelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.