Bursa de pe Wall Street a încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, iar indicii S&P 500 şi Nasdaq au consemnat al treilea declin săptămânal consecutiv, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AcţiunileApple, Microsoft, Amazon.com şi Alphabet, care au susţinut redresarea pieţei de la minimele atinse în martie, au fost vineri printre cele mai mari frâne pentru S&P 500 şi Nasdaq.

Vineri a marcat expirarea trimestrială a opţiunilor de acţiuni americane, a contractelor futures pentru acţiuni şi a altor contracte pentru opţiuni, iar această expirare tinde să determine un volum mai mare al tranzacţiilor.

Potrivit analiştilor, investitorii par să continue o rotaţie recentă a acţiunilor companiilor de tehnologie cu titluri din alte sectoare.

”Pare să fie vorba despre încredere şi, într-o anumită măsură, de rotaţie”, a declarat Rob Haworth, analist la U.S. Bank Wealth Management în Seattle.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,89%, S&P 500 cu 1,13%, iar Nasdaq Composite cu 1,08%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.